Ázsiai kaják

Csirkésstirfrygrapefruittal

Csirkés stir fry grapefruittal

Hozzávalók
2 db
grapefruit
2 ek
keményítő
100 ml
víz
100 ml
grapefruitlé
2 ek
méz
3 ek
szójaszósz
1
cm friss gyömbér
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
130 g
kaliforniai paprika
500 g
csirkemell
20 ml
olívaolaj
bors
320 g
főtt rizs
4 ek
pirított szezámmag

Elkészítés

A csirkés stir fry első lépéseként a grapefruitot kifilézzük, amihez előbb körben levágjuk egy késsel a héját, majd egy kisebb késsel kivágjuk a fehér citrusbőrök közti citrushúst, a videón látható módon. Miután kifiléztük a citrusokat, egy tálban félrerakjuk a gerezdeket.

Egy mérőpohárban kikeverjük a stir fry szószunkat, amihez kelleni fog a keményítő, víz, grapefruitlé, méz, szójaszósz, valamint reszelt gyömbér és fokhagyma. Ezután felcsíkozzuk a répát, a kaliforniai paprikát és a csirkemellet. 

Egy wokban olívaolajat forrósítunk, elkezdjük benne lepirítani a csirkemellcsíkokat és megszórjuk egy kevés őrölt borssal. Mikor kifehéredett és kissé lepirult a hús, hozzádobjuk a zöldségeket és alaposan lepirítjuk az egészet. Hozzáöntjük a szószunkat, és alacsony lángon, néha megkevergetve 5-6 percig rotyogtatjuk, amíg a szósz kissé redukálódik és elkezd besűrüsödni. Ekkor hozzáadjuk a kifilézett grapefruitgerezdeket, egy-kettőt kihagyva, ami majd a tálalásnál kerül az étel tetejére. Elkeverjük és lehúzzuk a tűzről. Érdemes ilyenkor megkóstolni, ha túlságosan uralkodna az ételben a kesernyés ízvilág, nyugodtan adjunk hozzá még egy kevés mézet.

Főtt rizsre szedjük a kész stir fryt, ráhelyezünk kettő grapefruitfilét és megszórjuk pirított szezámmaggal, így tálaljuk.

csirkes-stir-fry-grapefruittal
Csirkés stir fry grapefruittal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A grapefruit egy viszonylag megosztó gyümölcs, hiszen sokan nem szeretik a kesernyéssége miatt. Ebbe az ázsiai fogásba viszont csodásan passzol az íze!

Hozzávalók

4 főre
2 db
grapefruit
2 ek
keményítő
100 ml
víz
100 ml
grapefruitlé
2 ek
méz
3 ek
szójaszósz
1
cm friss gyömbér
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
130 g
kaliforniai paprika
500 g
csirkemell
20 ml
olívaolaj
bors
320 g
főtt rizs
4 ek
pirított szezámmag

A csirkés stir fry első lépéseként a grapefruitot kifilézzük, amihez előbb körben levágjuk egy késsel a héját, majd egy kisebb késsel kivágjuk a fehér citrusbőrök közti citrushúst, a videón látható módon. Miután kifiléztük a citrusokat, egy tálban félrerakjuk a gerezdeket.

Egy mérőpohárban kikeverjük a stir fry szószunkat, amihez kelleni fog a keményítő, víz, grapefruitlé, méz, szójaszósz, valamint reszelt gyömbér és fokhagyma. Ezután felcsíkozzuk a répát, a kaliforniai paprikát és a csirkemellet. 

Egy wokban olívaolajat forrósítunk, elkezdjük benne lepirítani a csirkemellcsíkokat és megszórjuk egy kevés őrölt borssal. Mikor kifehéredett és kissé lepirult a hús, hozzádobjuk a zöldségeket és alaposan lepirítjuk az egészet. Hozzáöntjük a szószunkat, és alacsony lángon, néha megkevergetve 5-6 percig rotyogtatjuk, amíg a szósz kissé redukálódik és elkezd besűrüsödni. Ekkor hozzáadjuk a kifilézett grapefruitgerezdeket, egy-kettőt kihagyva, ami majd a tálalásnál kerül az étel tetejére. Elkeverjük és lehúzzuk a tűzről. Érdemes ilyenkor megkóstolni, ha túlságosan uralkodna az ételben a kesernyés ízvilág, nyugodtan adjunk hozzá még egy kevés mézet.

Főtt rizsre szedjük a kész stir fryt, ráhelyezünk kettő grapefruitfilét és megszórjuk pirított szezámmaggal, így tálaljuk.

csirkes-stir-fry-grapefruittal
Csirkés stir fry grapefruittal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 

Ha tetszett a Csirkés stir fry grapefruittal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept