Brutális kaják

Csirkésthairedcurry

Csirkés thai red curry

Hozzávalók
600 g
csirkecombfilé
só, bors
4 ek
currypor
7 ek
olaj
1 fej
hagyma
(nagyobb)
3 gerezd
fokhagyma
2 - 3 cm-es
gyömbér
0.5 db
piros chilipaprika
0.5 db
zöld chilipaprika
1 szál
citromnád
4 - 5 db
kaffírlime-levél
2 púpozott ek
thai red curry paszta
1 db
lime
2 konzerv
kókusztej
(400 g/db)
500 ml
csirkealaplé
3 ek
szójaszósz
3 ek
halszósz
100 g
zöld pritaminpaprika
100 g
piros pritaminpaprika
100 g
sárga pritaminpaprika
200 g
édesburgonya
1 csokor
thai bazsalikom
(kisebb)
1 csokor
koriander
(kisebb)
500 g
basmati vagy jázmin rizs

Elkészítés

A csirkét csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük 2 evőkanál curryporral, majd magas hőmérsékleten, 3 evőkanál olajon kérgesítjük, aztán kiszedjük a serpenyőből. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát, gyömbért és chilit elkezdjük pirítani a maradék olajon, majd hozzádobjuk a citromnádat, a kaffírlime-levelet, 2 evőkanál curryport, a currypasztát és ráreszeljük a lime héját is. Pirítjuk pár percig, majd felöntjük az egyik konzerv kókusztejjel, és addig forraljuk, amíg szinte zsírjára nem pirult. Ekkor felöntjük az alaplével, visszatesszük a csirkét, hozzáöntjük a szójaszószt, a halszószt, a másik kókusztejet, majd összerottyantjuk. 

Csirkés thai red curry

A pritaminpaprikát csíkokra vágjuk, az édesburgonyát felkockázzuk, majd ezeket is hozzádobjuk, és addig rotyogtatjuk, amíg meg nem főttek. Kóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk friss thai bazsalikommal és korianderrel (ha nem kapunk thai bazsalikomot, használjunk sima bazsalikomot). Ráfacsarjuk a lime levét. Főtt basmati vagy jázmin rizzsel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A thai curry teljesen más, mint egy indiai. Sokan összekeverik a szezont a fazonnal, de a thai verzió fényévekkel másabb, parfümösebb, aromatikusabb. Létezik zöld thai curry is, de én most a piros verziót hoztam nektek.

Hozzávalók

4 főre
600 g
csirkecombfilé
só, bors
4 ek
currypor
7 ek
olaj
1 fej
hagyma
(nagyobb)
3 gerezd
fokhagyma
2 - 3 cm-es
gyömbér
0.5 db
piros chilipaprika
0.5 db
zöld chilipaprika
1 szál
citromnád
4 - 5 db
kaffírlime-levél
2 púpozott ek
thai red curry paszta
1 db
lime
2 konzerv
kókusztej
(400 g/db)
500 ml
csirkealaplé
3 ek
szójaszósz
3 ek
halszósz
100 g
zöld pritaminpaprika
100 g
piros pritaminpaprika
100 g
sárga pritaminpaprika
200 g
édesburgonya
1 csokor
thai bazsalikom
(kisebb)
1 csokor
koriander
(kisebb)
500 g
basmati vagy jázmin rizs

A csirkét csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük 2 evőkanál curryporral, majd magas hőmérsékleten, 3 evőkanál olajon kérgesítjük, aztán kiszedjük a serpenyőből. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát, gyömbért és chilit elkezdjük pirítani a maradék olajon, majd hozzádobjuk a citromnádat, a kaffírlime-levelet, 2 evőkanál curryport, a currypasztát és ráreszeljük a lime héját is. Pirítjuk pár percig, majd felöntjük az egyik konzerv kókusztejjel, és addig forraljuk, amíg szinte zsírjára nem pirult. Ekkor felöntjük az alaplével, visszatesszük a csirkét, hozzáöntjük a szójaszószt, a halszószt, a másik kókusztejet, majd összerottyantjuk. 

Csirkés thai red curry

A pritaminpaprikát csíkokra vágjuk, az édesburgonyát felkockázzuk, majd ezeket is hozzádobjuk, és addig rotyogtatjuk, amíg meg nem főttek. Kóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk friss thai bazsalikommal és korianderrel (ha nem kapunk thai bazsalikomot, használjunk sima bazsalikomot). Ráfacsarjuk a lime levét. Főtt basmati vagy jázmin rizzsel tálaljuk.

Ha tetszett a Csirkés thai red curry receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept