Brutális kaják

Csokismarharagufehérbabpürével

Csokis marharagu fehérbabpürével

Hozzávalók
50 ml
habtejszín
500 g
marhalábszár
3 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1 ek
sűrített paradicsom
1 ek
darált csípős paprika
1 ek
fűszerpaprika
2 db
aszalt paradicsom
2 tk
worcester-szósz
2 db
babérlevél
0.5 tk
kakukkfű
70 g
étcsoki
A babpüréhez
2 konzerv
fehérbab
(400 g-os kiszerelés)
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
0.5 db
lime
A tálaláshoz
0.5 db
lime

Elkészítés

A csokis marharagu elkészítéséhez a marhalábszárat 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk, nagy lángon, egy kevés olajon a lepirítjuk egy forró lábasban, majd kivesszük egy tálba. A hagymát finomra vágjuk, és ugyanabban a lábasban, amiben a marhát sütöttük, ezt is lepirítjuk. Kicsit megsózzuk, aztán mehet rá a sűrített paradicsom, a darált paprika, és ezeket is lepirítjuk. Visszatesszük bele a húst, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát, az aszalt paradicsomot, a Worcester-szószt, a babérlevelet és a kakukkfüvet, átforgatjuk, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. A ragut ezután úgy készítjük el, mint egy pörköltet: közepes lángon, a folyadékot folyamatosan pótolva puhára főzzük a húst. Ha megpuhult a marhahús, beleszórjuk az étcsokoládét, és amikor felolvadt, kész is a ragu. Amennyiben szükséges, ezen a ponton még sózhatjuk.

A babpüréhez a leszűrt babot a felaprított a fokhagymával és kb. 100 ml vízzel együtt egy közepes lábasban, nagy lángon 5-10 percet forraljuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük lime-lével, majd leturmixoljuk a tejszínnel. A marharagut a babpürével és egy gerezd lime-mal tálaljuk.

csokis-marharagu-4
Csokis marharagu fehérbabpürével (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 3 óra 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Sokan ki fogtok akadni ezen a recepten, hiszen a csokit nem szoktuk húshoz enni, de higgyétek el: a marha, a chili és a csoki szentháromsága igazi ízbomba! Bár a marhás-chilis csokit már én sem vállalnám be :P

Hozzávalók

2 főre
50 ml
habtejszín
500 g
marhalábszár
3 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1 ek
sűrített paradicsom
1 ek
darált csípős paprika
1 ek
fűszerpaprika
2 db
aszalt paradicsom
2 tk
worcester-szósz
2 db
babérlevél
0.5 tk
kakukkfű
70 g
étcsoki
A babpüréhez
2 konzerv
fehérbab
(400 g-os kiszerelés)
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
0.5 db
lime
A tálaláshoz
0.5 db
lime

A csokis marharagu elkészítéséhez a marhalábszárat 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk, nagy lángon, egy kevés olajon a lepirítjuk egy forró lábasban, majd kivesszük egy tálba. A hagymát finomra vágjuk, és ugyanabban a lábasban, amiben a marhát sütöttük, ezt is lepirítjuk. Kicsit megsózzuk, aztán mehet rá a sűrített paradicsom, a darált paprika, és ezeket is lepirítjuk. Visszatesszük bele a húst, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát, az aszalt paradicsomot, a Worcester-szószt, a babérlevelet és a kakukkfüvet, átforgatjuk, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. A ragut ezután úgy készítjük el, mint egy pörköltet: közepes lángon, a folyadékot folyamatosan pótolva puhára főzzük a húst. Ha megpuhult a marhahús, beleszórjuk az étcsokoládét, és amikor felolvadt, kész is a ragu. Amennyiben szükséges, ezen a ponton még sózhatjuk.

A babpüréhez a leszűrt babot a felaprított a fokhagymával és kb. 100 ml vízzel együtt egy közepes lábasban, nagy lángon 5-10 percet forraljuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük lime-lével, majd leturmixoljuk a tejszínnel. A marharagut a babpürével és egy gerezd lime-mal tálaljuk.

csokis-marharagu-4
Csokis marharagu fehérbabpürével (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 3 óra 

Ha tetszett a Csokis marharagu fehérbabpürével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept