A csokis marharagu elkészítéséhez a marhalábszárat 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk, nagy lángon, egy kevés olajon a lepirítjuk egy forró lábasban, majd kivesszük egy tálba. A hagymát finomra vágjuk, és ugyanabban a lábasban, amiben a marhát sütöttük, ezt is lepirítjuk. Kicsit megsózzuk, aztán mehet rá a sűrített paradicsom, a darált paprika, és ezeket is lepirítjuk. Visszatesszük bele a húst, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát, az aszalt paradicsomot, a Worcester-szószt, a babérlevelet és a kakukkfüvet, átforgatjuk, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. A ragut ezután úgy készítjük el, mint egy pörköltet: közepes lángon, a folyadékot folyamatosan pótolva puhára főzzük a húst. Ha megpuhult a marhahús, beleszórjuk az étcsokoládét, és amikor felolvadt, kész is a ragu. Amennyiben szükséges, ezen a ponton még sózhatjuk.
A babpüréhez a leszűrt babot a felaprított a fokhagymával és kb. 100 ml vízzel együtt egy közepes lábasban, nagy lángon 5-10 percet forraljuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük lime-lével, majd leturmixoljuk a tejszínnel. A marharagut a babpürével és egy gerezd lime-mal tálaljuk.

- Elkészítési idő: 3 óra