Fantasztikus desszertek

Csurgatottfánk

Csurgatott fánk

Hozzávalók
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
130 ml
tej
130 ml
víz
1 csipet
1 ek
kristálycukor
200 g
finomliszt
4 db
tojás
1 tk
őrölt fahéj
30 ml
rum
60 g
porcukor
300 g
baracklekvár
60 g
vaj

Elkészítés

A csurgatott fánk elkészítéséhez a tejet felforraljuk a vízzel, a vajjal, a sóval és a cukorral együtt, majd hozzáadjuk a lisztet és a tűzhelyen hagyva csomómentesre keverjük pár perc alatt, majd félrehúzzuk. Egy nagyon sűrű masszát kell kapnunk – igazából egy égetett tésztát csinálunk. Miután kissé meghűlt a tészta, egyesével, egy habverő segítségével hozzáadjuk a tojásokat. Fontos, hogy ne akarjunk sietni, hanem tényleg egyesével adjuk hozzá a tojásokat, különben nem veszi fel a massza. 

Tipp: Ha véletlenül csomós végeredményt kapunk, tegyük a masszát több részletben egy konyhai aprítógépbe és alaposan keverjük át. A csomók így el fognak tűnni. 

Hozzáadjuk a fahéjat és a rumot is. A tésztát egy habzsákba töltjük, 10-15 cm-es amorf csíkokban a forró, kb. 170 fokos olajba nyomkodjuk és aranybarnára sütjük benne pár perc alatt. A kész fánkokat porcukorral meghintve, baracklekvárral kínáljuk.

Csurgatott fánk lekvárral, porcukorral tálalva
Csurgatott fánk (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: kb. 5 perc

Bejött a csurgatott fánk? Nem csodáljuk, úgyhogy itt is van még három recept, ha te is akkora fánk fan vagy, mint mi!

Hagyományos forgácsfánk

Nagymama fánkreceptje

Bismarck fánk

www.streetkitchen.hu

Ennél a fánknál nem kell kivárnod a kelesztési időt, ugyanis nincs! 😀 Bekevered és már sütheted is. Sütés után pediiiiiiig… jöhet a legjobb rész, az evés! De gyors legyél, mert ha nem egyedül vagy, pillanatok alatt elkapkodják majd a többiek.

Hozzávalók

8 főre
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
130 ml
tej
130 ml
víz
1 csipet
1 ek
kristálycukor
200 g
finomliszt
4 db
tojás
1 tk
őrölt fahéj
30 ml
rum
60 g
porcukor
300 g
baracklekvár
60 g
vaj

A csurgatott fánk elkészítéséhez a tejet felforraljuk a vízzel, a vajjal, a sóval és a cukorral együtt, majd hozzáadjuk a lisztet és a tűzhelyen hagyva csomómentesre keverjük pár perc alatt, majd félrehúzzuk. Egy nagyon sűrű masszát kell kapnunk – igazából egy égetett tésztát csinálunk. Miután kissé meghűlt a tészta, egyesével, egy habverő segítségével hozzáadjuk a tojásokat. Fontos, hogy ne akarjunk sietni, hanem tényleg egyesével adjuk hozzá a tojásokat, különben nem veszi fel a massza. 

Tipp: Ha véletlenül csomós végeredményt kapunk, tegyük a masszát több részletben egy konyhai aprítógépbe és alaposan keverjük át. A csomók így el fognak tűnni. 

Hozzáadjuk a fahéjat és a rumot is. A tésztát egy habzsákba töltjük, 10-15 cm-es amorf csíkokban a forró, kb. 170 fokos olajba nyomkodjuk és aranybarnára sütjük benne pár perc alatt. A kész fánkokat porcukorral meghintve, baracklekvárral kínáljuk.

Csurgatott fánk lekvárral, porcukorral tálalva
Csurgatott fánk (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: kb. 5 perc

Bejött a csurgatott fánk? Nem csodáljuk, úgyhogy itt is van még három recept, ha te is akkora fánk fan vagy, mint mi!

Hagyományos forgácsfánk

Nagymama fánkreceptje

Bismarck fánk

Ha tetszett a Csurgatott fánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept