Pizza

Cuccostepsiscapresepizza

Cuccos tepsis caprese pizza

Hozzávalók
A tésztához
300 ml
víz
25 g
friss élesztő
1 tk
kristálycukor
500 g
00-s pizzaliszt
2 ek
olívaolaj
1 tk
4 ek
kukoricadara
A feltétekhez
200 g
3 ek
olívaolaj
só, bors
2 tk
oregánó
2 tk
szárított bazsalikom
250 g
reszelt pizzamozzarella
1 db
paradicsom
(100 g/db)
30 ml
sűrű balzsamecet
5 - 6 levél
friss bazsalikom

Elkészítés

A tepsis caprese pizza tésztájához egy dagasztógép üstjébe öntjük a vizet, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és a lisztet. Közepes fokozaton elkezdjük dagasztani, majd ha összeállt a tészta, belerakunk 1 evőkanál olívaolajat és a sót is, és kb. 10 perc alatt kidagasztjuk a tésztát. Egy kiolajozott, zárható dobozba tesszük és 24 órán át pihentetjük a hűtőben.

A tésztát felhasználás előtt 1 órával kivesszük a hűtőből és hagyjuk, hogy felvegye a szobahőt. Ezután kukoricadarát szórunk egy nyújtódeszkára, ráborítjuk a megkelt tésztát és olajos kézzel kinyomkodjuk az ujjainkkal akkorára, mint amekkora a tepsink. Belehelyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe, és jöhetnek a feltétek.

A paradicsomszószt kikeverjük az olívaolajjal, sóval, borssal, az oregánóval és a szárított bazsalikommal, majd megkenjük vele a tésztát. Erre mehet a mozzarella, a felkarikázott paradicsom és már tehetjük is be a 230 fokra előmelegített sütőbe 18-20 percre.

Miután megsült, meglocsoljuk balzsamecettel és felturbózzuk egy jó adag bazsalikomlevéllel is.

tepsis-cuccos-caprese-pizza
Cuccos tepsis caprese pizza (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Pihentetési idő: 24 óra
  • Sütési idő: 18-20 perc

www.streetkitchen.hu

A caprese egy nagyon egyszerű, de annál nagyszerűbb pizza. Meg van pakolva bőven paradicsomszósszal, sajttal és megy még rá pluszban paradicsom, na meg bazsalikom és balzsamecet a végén. Tuti vega pizzafeltét, amit mindenki imádni fog.

Hozzávalók

1 25 x 35 cm-es tepsihez
A tésztához
300 ml
víz
25 g
friss élesztő
1 tk
kristálycukor
500 g
00-s pizzaliszt
2 ek
olívaolaj
1 tk
4 ek
kukoricadara
A feltétekhez
200 g
3 ek
olívaolaj
só, bors
2 tk
oregánó
2 tk
szárított bazsalikom
250 g
reszelt pizzamozzarella
1 db
paradicsom
(100 g/db)
30 ml
sűrű balzsamecet
5 - 6 levél
friss bazsalikom

A tepsis caprese pizza tésztájához egy dagasztógép üstjébe öntjük a vizet, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és a lisztet. Közepes fokozaton elkezdjük dagasztani, majd ha összeállt a tészta, belerakunk 1 evőkanál olívaolajat és a sót is, és kb. 10 perc alatt kidagasztjuk a tésztát. Egy kiolajozott, zárható dobozba tesszük és 24 órán át pihentetjük a hűtőben.

A tésztát felhasználás előtt 1 órával kivesszük a hűtőből és hagyjuk, hogy felvegye a szobahőt. Ezután kukoricadarát szórunk egy nyújtódeszkára, ráborítjuk a megkelt tésztát és olajos kézzel kinyomkodjuk az ujjainkkal akkorára, mint amekkora a tepsink. Belehelyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe, és jöhetnek a feltétek.

A paradicsomszószt kikeverjük az olívaolajjal, sóval, borssal, az oregánóval és a szárított bazsalikommal, majd megkenjük vele a tésztát. Erre mehet a mozzarella, a felkarikázott paradicsom és már tehetjük is be a 230 fokra előmelegített sütőbe 18-20 percre.

Miután megsült, meglocsoljuk balzsamecettel és felturbózzuk egy jó adag bazsalikomlevéllel is.

tepsis-cuccos-caprese-pizza
Cuccos tepsis caprese pizza (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Pihentetési idő: 24 óra
  • Sütési idő: 18-20 perc

Ha tetszett a Cuccos tepsis caprese pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept