A tepsis caprese pizza tésztájához egy dagasztógép üstjébe öntjük a vizet, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és a lisztet. Közepes fokozaton elkezdjük dagasztani, majd ha összeállt a tészta, belerakunk 1 evőkanál olívaolajat és a sót is, és kb. 10 perc alatt kidagasztjuk a tésztát. Egy kiolajozott, zárható dobozba tesszük és 24 órán át pihentetjük a hűtőben.
A tésztát felhasználás előtt 1 órával kivesszük a hűtőből és hagyjuk, hogy felvegye a szobahőt. Ezután kukoricadarát szórunk egy nyújtódeszkára, ráborítjuk a megkelt tésztát és olajos kézzel kinyomkodjuk az ujjainkkal akkorára, mint amekkora a tepsink. Belehelyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe, és jöhetnek a feltétek.
A paradicsomszószt kikeverjük az olívaolajjal, sóval, borssal, az oregánóval és a szárított bazsalikommal, majd megkenjük vele a tésztát. Erre mehet a mozzarella, a felkarikázott paradicsom és már tehetjük is be a 230 fokra előmelegített sütőbe 18-20 percre.
Miután megsült, meglocsoljuk balzsamecettel és felturbózzuk egy jó adag bazsalikomlevéllel is.

- Elkészítési idő: 35 perc
- Pihentetési idő: 24 óra
- Sütési idő: 18-20 perc