Green kitchen

Currys-kókusztejeskarfiolkrémleves

Currys-kókusztejes karfiolkrémleves

Hozzávalók
Az égetett karfiolhoz
1 fej
karfiol
(kb. 1 kg/fej)
só, bors
50 g
kenőmargarin
A leveshez
1 fej
hagyma
(kb. 200 g/fej)
50 g
kenőmargarin
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
karfiol
(kb. 1 kg/fej)
1.5 l
alaplé
2 tk
curry
0.5 mk
szerecsendió
só, bors
800 ml
kókuszkrém
A tálaláshoz
60 g
szeletelt mandula

Elkészítés

A kókusztejes karfiolkrémleves feltétje az égetett karfiol. Ehhez a karfiolt rózsáira szedjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 percre. Akkor jó, mikor a karfiol erősen pirult már.

Közben a leves elkészítéséhez a tisztított hagymát szeletekre vágjuk. Egy nagyobb lábasban közepesen erős lángon margarint hevítünk, beletesszük a hagymát és a megroppantott fokhagymát, majd 3-4 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a szintén rózsáira szedett karfiolt, átforgatjuk, majd felöntjük az alaplével, és puhára főzzük. 

Egy száraz serpenyőben közepesen erős lángon 3-4 perc alatt megpirítjuk a mandulát, majd tálalásig félretesszük. 

A karfiolt kivesszük a sütőből. Egy serpenyőben margarint hevítünk, és abban is kicsit átforgatjuk a karfiolokat.

Ha megpuhult a levesben a karfiol, ízesítjük curryvel, szerecsendióval, borssal, és ha szükséges, némi sóval, majd egy botmixer segítségével összeturmixoljuk. Felöntjük a kókuszkrémmel, és ha kicsit sűrűnek véljük, alaplével vagy vízzel beállítjuk az állagát.

Tányérokba szedjük a kókusztejes karfiolkrémlevest, beletesszük az égetett karfiolt, és megszórjuk mandulával. 

Currys-kókusztejes karfiolkrémleves
Currys-kókusztejes karfiolkrémleves
  • előkészítési idő: 10 perc
  • sütési idő: 15 perc
  • főzési idő: 20 perc
  • összesen: 45 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A karfiol a curryvel és a kókuszkrémmel elképesztően jó párosítás. Így adja magát, hogy egy levesben randizzon ez a három alapanyag és kialakuljon egy legális szerelmi háromszög.

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

8 főre
Az égetett karfiolhoz
1 fej
karfiol
(kb. 1 kg/fej)
só, bors
50 g
kenőmargarin
A leveshez
1 fej
hagyma
(kb. 200 g/fej)
50 g
kenőmargarin
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
karfiol
(kb. 1 kg/fej)
1.5 l
alaplé
2 tk
curry
0.5 mk
szerecsendió
só, bors
800 ml
kókuszkrém
A tálaláshoz
60 g
szeletelt mandula

A kókusztejes karfiolkrémleves feltétje az égetett karfiol. Ehhez a karfiolt rózsáira szedjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 percre. Akkor jó, mikor a karfiol erősen pirult már.

Közben a leves elkészítéséhez a tisztított hagymát szeletekre vágjuk. Egy nagyobb lábasban közepesen erős lángon margarint hevítünk, beletesszük a hagymát és a megroppantott fokhagymát, majd 3-4 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a szintén rózsáira szedett karfiolt, átforgatjuk, majd felöntjük az alaplével, és puhára főzzük. 

Egy száraz serpenyőben közepesen erős lángon 3-4 perc alatt megpirítjuk a mandulát, majd tálalásig félretesszük. 

A karfiolt kivesszük a sütőből. Egy serpenyőben margarint hevítünk, és abban is kicsit átforgatjuk a karfiolokat.

Ha megpuhult a levesben a karfiol, ízesítjük curryvel, szerecsendióval, borssal, és ha szükséges, némi sóval, majd egy botmixer segítségével összeturmixoljuk. Felöntjük a kókuszkrémmel, és ha kicsit sűrűnek véljük, alaplével vagy vízzel beállítjuk az állagát.

Tányérokba szedjük a kókusztejes karfiolkrémlevest, beletesszük az égetett karfiolt, és megszórjuk mandulával. 

Currys-kókusztejes karfiolkrémleves
Currys-kókusztejes karfiolkrémleves
  • előkészítési idő: 10 perc
  • sütési idő: 15 perc
  • főzési idő: 20 perc
  • összesen: 45 perc

Ha tetszett a Currys-kókusztejes karfiolkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept