A currys sárgaborsó-krémleves elkészítéséhez a sárgaborsót 8 órára beáztatjuk háromszoros mennyiségű vízbe.
Egy nagy lábasban olajat hevítünk és lepirítjuk rajta a durvára vágott vöröshagymát. Rádobjuk a 0,5 cm-es karikákra vágott répát, a currypasztát, a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, és magas lángon alaposan lepirítjuk 4-5 perc alatt. Sózzuk, ízesítjük a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a leszűrt sárgaborsót, felöntjük az alaplével és közepes lángon kb. 35 perc alatt puhára főzzük.
Mikor megpuhult minden levesbetét, botmixerrel krémesre turmixoljuk. Legvégül jöhet hozzá a kókusztejszín és a lime kifacsart leve, majd 2-3 perc alatt készre főzzük. Tálalhatjátok magában is, vagy hozzám hasonlóan egy kis pirított hagymával megszórva.

- Előkészítési idő: 8 óra
- Elkészítési idő: 40 perc