Street Kitchen

Curryssárgaborsó-krémleves

Currys sárgaborsó-krémleves

Hozzávalók
250 g
sárgaborsó
3 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(125 g/fej)
1 szál
sárgarépa
(230 g/szál)
2 ek
sárga currypaszta
4
cm friss gyömbér
5 gerezd
fokhagyma
só, bors
1.5 tk
chilipor
1 tk
kurkuma
1 tk
currypor
1.5 l
zöldségalaplé vagy víz
300 ml
konzerv kókusztejszín
1 db
lime leve
A tálaláshoz
pirított hagyma

Elkészítés

A currys sárgaborsó-krémleves elkészítéséhez a sárgaborsót 8 órára beáztatjuk háromszoros mennyiségű vízbe.

Egy nagy lábasban olajat hevítünk és lepirítjuk rajta a durvára vágott vöröshagymát. Rádobjuk a 0,5 cm-es karikákra vágott répát, a currypasztát, a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, és magas lángon alaposan lepirítjuk 4-5 perc alatt. Sózzuk, ízesítjük a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a leszűrt sárgaborsót, felöntjük az alaplével és közepes lángon kb. 35 perc alatt puhára főzzük. 

Mikor megpuhult minden levesbetét, botmixerrel krémesre turmixoljuk. Legvégül jöhet hozzá a kókusztejszín és a lime kifacsart leve, majd 2-3 perc alatt készre főzzük. Tálalhatjátok magában is, vagy hozzám hasonlóan egy kis pirított hagymával megszórva.

Currys sárgaborsó-krémleves pirított hagymával
Currys sárgaborsó-krémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 8 óra
  • Elkészítési idő: 40 perc

A currys sárgaborsó-krémleves után jöhet még több extra krémleves? Ha a válaszod igen, akkor itt van még három recept!

Sóskaleves

Fokhagymás zellerkrémleves

Póréhagymás sajtkrémleves

www.streetkitchen.hu

Íme a tökéletes komfortleves, amivel nem kell sokat bíbelődni, csak megfőzni, leturmixolni és betolni a bendőbe.

Hozzávalók

6 főre
250 g
sárgaborsó
3 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(125 g/fej)
1 szál
sárgarépa
(230 g/szál)
2 ek
sárga currypaszta
4
cm friss gyömbér
5 gerezd
fokhagyma
só, bors
1.5 tk
chilipor
1 tk
kurkuma
1 tk
currypor
1.5 l
zöldségalaplé vagy víz
300 ml
konzerv kókusztejszín
1 db
lime leve
A tálaláshoz
pirított hagyma

A currys sárgaborsó-krémleves elkészítéséhez a sárgaborsót 8 órára beáztatjuk háromszoros mennyiségű vízbe.

Egy nagy lábasban olajat hevítünk és lepirítjuk rajta a durvára vágott vöröshagymát. Rádobjuk a 0,5 cm-es karikákra vágott répát, a currypasztát, a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, és magas lángon alaposan lepirítjuk 4-5 perc alatt. Sózzuk, ízesítjük a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a leszűrt sárgaborsót, felöntjük az alaplével és közepes lángon kb. 35 perc alatt puhára főzzük. 

Mikor megpuhult minden levesbetét, botmixerrel krémesre turmixoljuk. Legvégül jöhet hozzá a kókusztejszín és a lime kifacsart leve, majd 2-3 perc alatt készre főzzük. Tálalhatjátok magában is, vagy hozzám hasonlóan egy kis pirított hagymával megszórva.

Currys sárgaborsó-krémleves pirított hagymával
Currys sárgaborsó-krémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 8 óra
  • Elkészítési idő: 40 perc

A currys sárgaborsó-krémleves után jöhet még több extra krémleves? Ha a válaszod igen, akkor itt van még három recept!

Sóskaleves

Fokhagymás zellerkrémleves

Póréhagymás sajtkrémleves

Ha tetszett a Currys sárgaborsó-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept