Húsos kaják

Diétástöltöttkáposzta

Diétás töltött káposzta

Hozzávalók
1 fej
káposzta
(kb. 800 g)
1 fej
vöröshagyma
(kb. 100 g)
2 ek
olívaolaj
500 g
darált pulykacomb
só, bors
1 tk
fokhagymapor
1 tk
fűszerpaprika
0.5 tk
fűszerkömény
150 g
bulgur
300 ml
passata

Elkészítés

A diétás töltött káposzta elkészítéséhez először a káposzta torzsáját kivágjuk, és sós, forrásban lévő vízben 5-10 perc alatt blansírozzuk, leveleire bontjuk, majd a vastagabb, középen futó érből a kést ráfektetve levágunk, hogy fele olyan vastag legyen. A hagymát finomra vágjuk, majd pár perc alatt közepes lángon egy lábasban üvegesre pirítjuk az olívaolajon. A darált húst fűszerezzük sóval, borssal, a fokhagymaporral, a paprikával és a köménnyel, majd hozzáadjuk a pirított hagymát és alaposan összedolgozzuk, belekeverjük a bulgurt is, és jöhet a töltés. 

A töltelékből nagyjából 1 evőkanálnyit teszünk a káposztalevélbe, majd két oldalát behajtva feltekerjük. Akkora fazekat válasszunk, amiben körbe tudjuk rakni a káposztákat, majd annyi forrázóvízzel öntjük fel, hogy ellepje. Ha szükséges, még sózzuk kicsit a vizet, de a forrázólevünk is sós volt, így ezzel vigyázzunk. A káposzták tetejére egy tányért teszünk, hogy ne jöjjenek fel a víz tetejére. Felforraljuk, majd alacsony hőfokon főzzük, fél óra elteltével hozzáöntjük a passatát, és megint nagyjából fél óra elteltével elzárjuk a tűzhelyet, ezzel kész is a töltött káposzta.

diétás töltött káposzta
Diétás töltött káposzta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1,5 óra

www.streetkitchen.hu

A töltött káposzta egy olyan dolog, hogy ahány ház, annyi szokás. Én most a fitt házak verzióját hoztam el nektek, ráadásul szabolcsi, paradicsomos verzióban.

Hozzávalók

6 főre
1 fej
káposzta
(kb. 800 g)
1 fej
vöröshagyma
(kb. 100 g)
2 ek
olívaolaj
500 g
darált pulykacomb
só, bors
1 tk
fokhagymapor
1 tk
fűszerpaprika
0.5 tk
fűszerkömény
150 g
bulgur
300 ml
passata

A diétás töltött káposzta elkészítéséhez először a káposzta torzsáját kivágjuk, és sós, forrásban lévő vízben 5-10 perc alatt blansírozzuk, leveleire bontjuk, majd a vastagabb, középen futó érből a kést ráfektetve levágunk, hogy fele olyan vastag legyen. A hagymát finomra vágjuk, majd pár perc alatt közepes lángon egy lábasban üvegesre pirítjuk az olívaolajon. A darált húst fűszerezzük sóval, borssal, a fokhagymaporral, a paprikával és a köménnyel, majd hozzáadjuk a pirított hagymát és alaposan összedolgozzuk, belekeverjük a bulgurt is, és jöhet a töltés. 

A töltelékből nagyjából 1 evőkanálnyit teszünk a káposztalevélbe, majd két oldalát behajtva feltekerjük. Akkora fazekat válasszunk, amiben körbe tudjuk rakni a káposztákat, majd annyi forrázóvízzel öntjük fel, hogy ellepje. Ha szükséges, még sózzuk kicsit a vizet, de a forrázólevünk is sós volt, így ezzel vigyázzunk. A káposzták tetejére egy tányért teszünk, hogy ne jöjjenek fel a víz tetejére. Felforraljuk, majd alacsony hőfokon főzzük, fél óra elteltével hozzáöntjük a passatát, és megint nagyjából fél óra elteltével elzárjuk a tűzhelyet, ezzel kész is a töltött káposzta.

diétás töltött káposzta
Diétás töltött káposzta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1,5 óra

Ha tetszett a Diétás töltött káposzta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept