Street food

DuplaKentuckytaco

Dupla Kentucky taco

Hozzávalók
A csirkéhez
600 g
csirkemell
1 tk
őrölt koriander
1 tk
őrölt római kömény
0.5 tk
fokhagymapor
0.25 tk
füstölt paprika
0.25 tk
tört bors
0.25 tk
oregánó
1 - 2 l
olaj a sütéshez
Az íróhoz
0.5 l
tej
(min. 2,8%)
1 ek
ecet
0.5 db
citrom leve
A fűszeres liszthez
300 g
liszt
1 ek
2 tk
őrölt koriander
2 tk
római kömény
2 tk
hagymapor
2 tk
fokhagymapor
1 tk
füstölt paprika
1 tk
tört bors
0.5 tk
cayenne-bors
0.5 tk
oregánó
A salsához (2 nagyobb üveghez)
1 db
sárga pritamin paprika
1 db
zöld pritamin paprika
1 db
piros pritamin paprika
2 db
paradicsom
1 fej
hagyma
3 - 4 ek
olívaolaj
2 tk
1 púpozott ek
egész római kömény
1 tk
őrölt római kömény
1 tk
szárított oregánó
0.5 ek
őrölt koriandermag
2 konzerv
darabolt paradicsom
1 db
lime
1 ek
cukor
2 ek
fehérborecet
1 kis csokor
friss koriander
Az összeállításhoz
1 csomag
közepes méretű tortilla
(8-10 db)
1 fej
lila káposzta
(kisebb)
1 fej
káposzta
(kisebb)
1 csokor
friss koriander
2 - 3 db
lime

Elkészítés

A dupla kentucky taco készítésekor az íróhoz a tejet, az ecetet és a citromlevet összekeverjük. A csirkemellet kb. mutatóujjnyi vastag csíkokra vágjuk, befűszerezzük a hozzá való fűszerekkel, majd az íróba forgatjuk, és hűtőbe helyezzük min. 2 órára, de a legjobb, ha egy éjszakát áll benne.

A fűszeres liszthez az alapanyagokat összekeverjük, majd adunk hozzá az íróból 2-4 evőkanállal, és egy villával összekeverjük. A csirkemellcsíkokat egyesével a fűszeres lisztbe tesszük, majd a markunkkal jól megszorongatjuk, és bő, forró olajban szép barnára sütjük.

Dupla Kentucky taco

A tortillalapok mindkét oldalát egy száraz, nagyon forró serpenyőben megpirítjuk. A lila és sima káposztát vékony csíkokra vágjuk. 

A salsához a paprikákat és a paradicsomot 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 30 percre, amíg szinte teljesen feketék nem lesznek, majd egy dobozba tesszük, és 15 percre lefedjük őket, hogy felpuhuljon a héjuk és meg tudjuk hámozni. Ha ez kész, akkor a paprikák magját is eltávolítjuk, majd nagyobb, kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockákra vágjuk a paradicsomokat, a hagymát és a paprikákat is. Egy lábosban vagy magasabb falú serpenyőben az olajon 1-2 perc alatt lepirítjuk a fűszereket, majd az összes többi hozzávalót is rápakoljuk. 5 perc alatt összerottyantjuk, beleaprítjuk a friss koriandert, kihűtjük. 

A tortillalapba teszünk a káposztákból, a salsa szószból, 2-3 sült csirkemellet tépkedünk rá, megszórjuk korianderrel, facsarunk rá lime-ot, és fogyasztjuk.

Dupla Kentucky taco

www.streetkitchen.hu

Ha nincs kedvetek házi salsa szószt csinálni, akkor nyugodtan vegyetek kész üvegeset. Azzal is tökéletes lesz ez a dupla méretű taco.

Hozzávalók

4 fő
A csirkéhez
600 g
csirkemell
1 tk
őrölt koriander
1 tk
őrölt római kömény
0.5 tk
fokhagymapor
0.25 tk
füstölt paprika
0.25 tk
tört bors
0.25 tk
oregánó
1 - 2 l
olaj a sütéshez
Az íróhoz
0.5 l
tej
(min. 2,8%)
1 ek
ecet
0.5 db
citrom leve
A fűszeres liszthez
300 g
liszt
1 ek
2 tk
őrölt koriander
2 tk
római kömény
2 tk
hagymapor
2 tk
fokhagymapor
1 tk
füstölt paprika
1 tk
tört bors
0.5 tk
cayenne-bors
0.5 tk
oregánó
A salsához (2 nagyobb üveghez)
1 db
sárga pritamin paprika
1 db
zöld pritamin paprika
1 db
piros pritamin paprika
2 db
paradicsom
1 fej
hagyma
3 - 4 ek
olívaolaj
2 tk
1 púpozott ek
egész római kömény
1 tk
őrölt római kömény
1 tk
szárított oregánó
0.5 ek
őrölt koriandermag
2 konzerv
darabolt paradicsom
1 db
lime
1 ek
cukor
2 ek
fehérborecet
1 kis csokor
friss koriander
Az összeállításhoz
1 csomag
közepes méretű tortilla
(8-10 db)
1 fej
lila káposzta
(kisebb)
1 fej
káposzta
(kisebb)
1 csokor
friss koriander
2 - 3 db
lime

A dupla kentucky taco készítésekor az íróhoz a tejet, az ecetet és a citromlevet összekeverjük. A csirkemellet kb. mutatóujjnyi vastag csíkokra vágjuk, befűszerezzük a hozzá való fűszerekkel, majd az íróba forgatjuk, és hűtőbe helyezzük min. 2 órára, de a legjobb, ha egy éjszakát áll benne.

A fűszeres liszthez az alapanyagokat összekeverjük, majd adunk hozzá az íróból 2-4 evőkanállal, és egy villával összekeverjük. A csirkemellcsíkokat egyesével a fűszeres lisztbe tesszük, majd a markunkkal jól megszorongatjuk, és bő, forró olajban szép barnára sütjük.

Dupla Kentucky taco

A tortillalapok mindkét oldalát egy száraz, nagyon forró serpenyőben megpirítjuk. A lila és sima káposztát vékony csíkokra vágjuk. 

A salsához a paprikákat és a paradicsomot 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 30 percre, amíg szinte teljesen feketék nem lesznek, majd egy dobozba tesszük, és 15 percre lefedjük őket, hogy felpuhuljon a héjuk és meg tudjuk hámozni. Ha ez kész, akkor a paprikák magját is eltávolítjuk, majd nagyobb, kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockákra vágjuk a paradicsomokat, a hagymát és a paprikákat is. Egy lábosban vagy magasabb falú serpenyőben az olajon 1-2 perc alatt lepirítjuk a fűszereket, majd az összes többi hozzávalót is rápakoljuk. 5 perc alatt összerottyantjuk, beleaprítjuk a friss koriandert, kihűtjük. 

A tortillalapba teszünk a káposztákból, a salsa szószból, 2-3 sült csirkemellet tépkedünk rá, megszórjuk korianderrel, facsarunk rá lime-ot, és fogyasztjuk.

Dupla Kentucky taco

Ha tetszett a Dupla Kentucky taco receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept