Street Kitchen

Édeschiliszósz

Édes chiliszósz

Hozzávalók
1 db
piros madárszem chilipaprika
1 db
csípős zöldpaprika
(80 g/db)
1 db
piros kaliforniai paprika
(250 g/db)
3 gerezd
fokhagyma
60 g
rizsecet
1 ek
szójaszósz
180 ml
víz
80 - 100 g
méz
20 g
kukoricakeményítő

Elkészítés

Az édes chiliszósz elkészítéséhez a háromféle paprikát nagyon apró, finom darabokra vágjuk. Beledobjuk egy gyorsforralóba, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, majd felöntjük a rizsecettel, a szójaszósszal és 150 ml vízzel. Mehet hozzá a méz is, majd alaposan elkeverjük és közepes lángon 20-25 percig forraljuk. A maradék vizet csomómentesre keverjük a keményítővel, majd hozzáöntjük a chiliszószhoz és összeforraljuk vele, míg besűrűsödik – ez forrástól számítva 1-2 perc. Ezután botmixerrel leturmixoljuk, lehűtjük és üvegbe töltjük. Nagyságrendileg 2 hétig tuti eláll a hűtőben.

Édes chiliszósz ázsiai étel előtt üvegben
Édes chiliszósz (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Bejött az édes chiliszósz, és szereted az ázsiai kajákat? Nyugi, van itt még, ahonnan ez jött! :) A fűszeres, csípős ételek, a zöldséggel alaposan megpakolt fogások nagyon jól tudnak esni a hideg téli hónapokban, úgyhogy itt is van három tuti ázsiai ihletésű recept, amivel képtelenség mellélőni!

Zöldséges-chilis udon

Ázsiai pulykás rizstészta kínai kellel

Ázsiai zöldségleves

www.streetkitchen.hu

Még én is meglepődtem, mennyire jó ez a chiliszósz, pedig nem vagyok nagy csípősfan. Na de majd mostantól!

Hozzávalók

1 200 ml-es üveghez:
1 db
piros madárszem chilipaprika
1 db
csípős zöldpaprika
(80 g/db)
1 db
piros kaliforniai paprika
(250 g/db)
3 gerezd
fokhagyma
60 g
rizsecet
1 ek
szójaszósz
180 ml
víz
80 - 100 g
méz
20 g
kukoricakeményítő

Az édes chiliszósz elkészítéséhez a háromféle paprikát nagyon apró, finom darabokra vágjuk. Beledobjuk egy gyorsforralóba, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, majd felöntjük a rizsecettel, a szójaszósszal és 150 ml vízzel. Mehet hozzá a méz is, majd alaposan elkeverjük és közepes lángon 20-25 percig forraljuk. A maradék vizet csomómentesre keverjük a keményítővel, majd hozzáöntjük a chiliszószhoz és összeforraljuk vele, míg besűrűsödik – ez forrástól számítva 1-2 perc. Ezután botmixerrel leturmixoljuk, lehűtjük és üvegbe töltjük. Nagyságrendileg 2 hétig tuti eláll a hűtőben.

Édes chiliszósz ázsiai étel előtt üvegben
Édes chiliszósz (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Bejött az édes chiliszósz, és szereted az ázsiai kajákat? Nyugi, van itt még, ahonnan ez jött! :) A fűszeres, csípős ételek, a zöldséggel alaposan megpakolt fogások nagyon jól tudnak esni a hideg téli hónapokban, úgyhogy itt is van három tuti ázsiai ihletésű recept, amivel képtelenség mellélőni!

Zöldséges-chilis udon

Ázsiai pulykás rizstészta kínai kellel

Ázsiai zöldségleves

Ha tetszett az Édes chiliszósz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept