Street Kitchen

Egylábasosmexikóitortillaleves

Egylábasos mexikói tortillaleves

Hozzávalók
2 db
nagy tortillalap
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 ek
étolaj
300 g
csirkemell
5 gerezd
fokhagyma
1 db
paradicsom
(90 g/db)
0.5 tk
őrölt szegfűbors
2 tk
füstölt paprika
1 ek
darált csípős paprika
700 ml
víz
1 konzerv
vörösbab
(400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
0.5 db
avokádó
2 ek
tejföl
2 ek
reszelt sajt
0.5 db
lime héja
0.5 csokor
koriander

Elkészítés

A mexikói tortillaleves elkészítéséhez a tortillalapokat egy nagy lábasban, szárazon lepirítjuk, csíkokra vágjuk, majd félretesszük. Ugyanabban a lábasban, amiben a tortillát pirítottuk, közepes lángon megpirítjuk a finomra vágott hagymát az olajon, és megsózzuk. Mehet rá az 1 x 1 cm-es kockákra vágott csirke, és alaposan összepirítjuk a kettőt. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, és 1 perc pirítás után mehet bele a felkockázott paradicsom is. Fűszerezzük a szegfűborssal, a füstölt paprikával és a darált paprikával. Felöntjük 700 ml vízzel, és közepes lángon puhára főzzük a csirkét. Amikor a hús megpuhult, mehet bele a leszűrt bab, és ha ez is kellően meleg, beleforgatjuk a tortillacsíkokat is. 

Az avokádót felszeleteljük, és jöhet a tálalás. Tányérba szedjük a levest, kanalazunk rá a tejfölből, mehet rá reszelt sajt, reszelt lime-héj, végül friss korianderlevelekkel és az avokádószeletekkel díszítjük.

mexikoi-tortillaleves-1 (3)
Egylábasos mexikói tortillaleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Mexikóban, mondhatni, ez egy hagyományos leves, és olyan szinten király, hogy szerintem meg kéne honosítani itthon is a vasárnapi húsleves mellé. :D Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

2 főre
2 db
nagy tortillalap
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 ek
étolaj
300 g
csirkemell
5 gerezd
fokhagyma
1 db
paradicsom
(90 g/db)
0.5 tk
őrölt szegfűbors
2 tk
füstölt paprika
1 ek
darált csípős paprika
700 ml
víz
1 konzerv
vörösbab
(400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
0.5 db
avokádó
2 ek
tejföl
2 ek
reszelt sajt
0.5 db
lime héja
0.5 csokor
koriander

A mexikói tortillaleves elkészítéséhez a tortillalapokat egy nagy lábasban, szárazon lepirítjuk, csíkokra vágjuk, majd félretesszük. Ugyanabban a lábasban, amiben a tortillát pirítottuk, közepes lángon megpirítjuk a finomra vágott hagymát az olajon, és megsózzuk. Mehet rá az 1 x 1 cm-es kockákra vágott csirke, és alaposan összepirítjuk a kettőt. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, és 1 perc pirítás után mehet bele a felkockázott paradicsom is. Fűszerezzük a szegfűborssal, a füstölt paprikával és a darált paprikával. Felöntjük 700 ml vízzel, és közepes lángon puhára főzzük a csirkét. Amikor a hús megpuhult, mehet bele a leszűrt bab, és ha ez is kellően meleg, beleforgatjuk a tortillacsíkokat is. 

Az avokádót felszeleteljük, és jöhet a tálalás. Tányérba szedjük a levest, kanalazunk rá a tejfölből, mehet rá reszelt sajt, reszelt lime-héj, végül friss korianderlevelekkel és az avokádószeletekkel díszítjük.

mexikoi-tortillaleves-1 (3)
Egylábasos mexikói tortillaleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Ha tetszett az Egylábasos mexikói tortillaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept