Megúszós sütik

Epresrakotttejberizs

Epres rakott tejberizs

Hozzávalók
100 ml
tejszín
A tejberizshez
1 l
tej
200 ml
víz
1 csipet
150 g
rizottó rizs
3 db
tojássárgája
20 g
vaníliás cukor
2 ek
cukor
Az epres réteghez
500 g
eper
100 ml
víz
1 ek
cukor
1 db
citrom facsart leve
1 marék
friss bazsalikom
Az összeállításhoz
150 ml
limoncello
1 ek
cukor
150 ml
víz
1 db
citrom facsart leve
150 g
babapiskóta

Elkészítés
A tejet és a vizet felforraljuk a sóval, majd hozzáadjuk a rizst, amit kevergetés közben puhára főzünk. Ha a rizs megpuhult, a tejszínt kikeverjük a tojássárgájákkal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a krémes tejes rizshez. Ezzel együtt még 2 percig főzzük a tejberizst, majd lehűtjük. Az epret a vízzel és a cukorral közepes lángon feltesszük főni, majd ha szétfőttek, rálocsoljuk a citrom levét, ha a folyadék elfőtt, rádobjuk a bazsalikom leveleit, és botmixerrel összezúzzuk az egészet.
A limoncellót, a cukrot, a vizet és a citromlevet összekeverjük, majd belemártjuk a babapiskótákat, amiket egy magas falú edény aljára sorakoztatunk. Erre jöhet a tejberizs fele, majd az epres réteg. Ezt a sorrendet ismételjük meg újra. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, de akár egy éjszakára is fogyasztás előtt..[caption id="" align="alignnone" width="768"]
A rakott tejberizs tálalása[/caption]Ha tetszett a rakott tejberizs receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Sokszor említettük, hogy imádjuk a rakott kajákat, így kipróbáltuk édes verzióban is, egy epres-tejberizses-limoncellós desszertet.

Hozzávalók

1 kb. 26 cm átmérőjű tálhoz
100 ml
tejszín
A tejberizshez
1 l
tej
200 ml
víz
1 csipet
150 g
rizottó rizs
3 db
tojássárgája
20 g
vaníliás cukor
2 ek
cukor
Az epres réteghez
500 g
eper
100 ml
víz
1 ek
cukor
1 db
citrom facsart leve
1 marék
friss bazsalikom
Az összeállításhoz
150 ml
limoncello
1 ek
cukor
150 ml
víz
1 db
citrom facsart leve
150 g
babapiskóta
A tejet és a vizet felforraljuk a sóval, majd hozzáadjuk a rizst, amit kevergetés közben puhára főzünk. Ha a rizs megpuhult, a tejszínt kikeverjük a tojássárgájákkal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a krémes tejes rizshez. Ezzel együtt még 2 percig főzzük a tejberizst, majd lehűtjük. Az epret a vízzel és a cukorral közepes lángon feltesszük főni, majd ha szétfőttek, rálocsoljuk a citrom levét, ha a folyadék elfőtt, rádobjuk a bazsalikom leveleit, és botmixerrel összezúzzuk az egészet.
A limoncellót, a cukrot, a vizet és a citromlevet összekeverjük, majd belemártjuk a babapiskótákat, amiket egy magas falú edény aljára sorakoztatunk. Erre jöhet a tejberizs fele, majd az epres réteg. Ezt a sorrendet ismételjük meg újra. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, de akár egy éjszakára is fogyasztás előtt..[caption id="" align="alignnone" width="768"]
A rakott tejberizs tálalása[/caption]Ha tetszett a rakott tejberizs receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett az Epres rakott tejberizs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept