Fantasztikus desszertek

Extrémsütireceptek

Extrém süti receptek

Hozzávalók
friss menta
Briós fagyi burger
A brióshoz
250 g
liszt
30 g
porcukor
1 púpozott tk
0.5 dl
langyos tej
8 g
élesztő
3 db
szobahőmérsékletű tojás
200 g
szobahőmérsékletű vaj
1 db
tojás
jégcukor a tetejére
A málnaszószhoz
200 g
fagyasztott málna
2 ek
cukor
1 ek
keményítő
Az összeállításhoz
csoki fagyi
sült tejberizs
A tejberizshez
250 g
arborio rizs
6 dl
zsíros tej
2 csapott ek
kristálycukor
2 csapott ek
vaníliás cukor
1.5
tábla fehércsoki
1 csipet
A panírhoz
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj
Céklás-chilis csokitorta
3 db
tojás
200 g
barna cukor
2 tk
vaníliás cukor
80 ml
olvasztott vaj
125 g
tejföl
225 g
liszt
1 tk
őrölt szegfűszeg
1 tk
őrölt fahéj
1 tk
szódabikarbóna
1 tk
sütőpor
30 g
cukrozatlan kakaópor
2 db
cékla
1 db
chili
150 g
étcsoki
A tetejére
gránátalma
kókuszchipsz
90 ml
tejszín

Elkészítés

Briós fagyi burger

Egy keverőtálba tesszük a lisztet, porcukrot, sót és (a csipet liszttel, és cukorral, langyos tejjel) felfuttatott élesztőt. Egy dagasztókarral elkezdjük összegyúrni, közben hozzáadjuk egyesével a tojásokat és apránként a lágy vajat. Ha szépen összeállt a tészta, akkor lefedjük egy konyharuhával és meleg helyen 2 órán keresztül kelni hagyjuk. Ezután még mindig a tálban, egy spatulával kissé megkavarjuk a tésztát, hogy összeessen, majd ismét kelesztjük 1,5 órát, de ezúttal a hűtőben, úgy, hogy fóliát nyomkodunk rá, hogy ne száradjon ki. Egy lisztezett munkalapon, kissé átgyúrjuk a tésztát, majd 6 db gombócot formázunk belőle. Egy sütőpapírral bélelt tepsire áttesszük, és egy kicsit még kelni hagyjuk ott is őket. A tetejüket megkenjük egy kis felvert tojással és megszórjuk jégcukorral. 180 fokon 15-20 percig sütjük őket.

A keményítőt 1 dl vízzel elkeverjük, és egy lábasba öntjük a fagyasztott málnával és a cukorral együtt. Az egészet összekeverjük és hagyjuk teljesen szétfőni a málnaszemeket, majd átpasszírozzuk egy szűrőn.

A kihűlt briósokat félbevágjuk, az aljára pár levél mentát teszünk, arra jöhet 2 gombóc csokifagyi, amit a málnaszósszal locsolunk meg, végül rárakjuk a briós burger tetejét.

Sült tejberizs

Egy lábasba mehet a rizs, amire ráöntjük a tejet, rászórjuk a cukrot és vaníliás cukrot, valamint a sót, folyamatosan kevergetjük alacsony lángon. Közben hozzáadjuk a fehércsokit és alaposan elkeverjük. Ha megpuhultak a rizs szemek, átszedjük egy tálba az egészet, és alaposan lehűtjük. A hideg szilárd tejberizsből gombócokat formázunk és először lisztben, majd felvert tojásba és végül zsemlemorzsába forgatjuk őket. Aranybarnára sütjük őket forró olajban (kb. 170 fokos), majd lecsöpögtetjük őket, megszórjuk porcukorral és málnaszósszal tálaljuk (receptet lásd fent).

Céklás-chilis csokitorta

Habosra keverjük a tojásokat, a barna cukrot, a vaníliás cukrot, az olvasztott vajat és a tejfölt. Hozzáadjuk a lisztet, a fűszereket, a szódabikarbónát, a sütőport, és a kakaóport és az egészet összekeverjük. Beleforgatjuk a lereszelt céklát (kb. 300 g) és a magjától megfosztott, apróra feldarabolt chilit. Egy kivajazott, kapcsot tortaformába öntjük és 170 fokon 50 perc alatt készre sütjük. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, belekeverjük a tejszínt és ráöntjük a kihűlt tortánkra, végül gránátalma magot és kókusz chipset szórunk rá.

www.streetkitchen.hu

Néha kell egy kis extra dolgot vinni a sütisütésbe is. Most hozunk három olyan süti receptet, amit még tuti nem láttatok, de érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

1
friss menta
Briós fagyi burger
A brióshoz
250 g
liszt
30 g
porcukor
1 púpozott tk
0.5 dl
langyos tej
8 g
élesztő
3 db
szobahőmérsékletű tojás
200 g
szobahőmérsékletű vaj
1 db
tojás
jégcukor a tetejére
A málnaszószhoz
200 g
fagyasztott málna
2 ek
cukor
1 ek
keményítő
Az összeállításhoz
csoki fagyi
sült tejberizs
A tejberizshez
250 g
arborio rizs
6 dl
zsíros tej
2 csapott ek
kristálycukor
2 csapott ek
vaníliás cukor
1.5
tábla fehércsoki
1 csipet
A panírhoz
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj
Céklás-chilis csokitorta
3 db
tojás
200 g
barna cukor
2 tk
vaníliás cukor
80 ml
olvasztott vaj
125 g
tejföl
225 g
liszt
1 tk
őrölt szegfűszeg
1 tk
őrölt fahéj
1 tk
szódabikarbóna
1 tk
sütőpor
30 g
cukrozatlan kakaópor
2 db
cékla
1 db
chili
150 g
étcsoki
A tetejére
gránátalma
kókuszchipsz
90 ml
tejszín

Briós fagyi burger

Egy keverőtálba tesszük a lisztet, porcukrot, sót és (a csipet liszttel, és cukorral, langyos tejjel) felfuttatott élesztőt. Egy dagasztókarral elkezdjük összegyúrni, közben hozzáadjuk egyesével a tojásokat és apránként a lágy vajat. Ha szépen összeállt a tészta, akkor lefedjük egy konyharuhával és meleg helyen 2 órán keresztül kelni hagyjuk. Ezután még mindig a tálban, egy spatulával kissé megkavarjuk a tésztát, hogy összeessen, majd ismét kelesztjük 1,5 órát, de ezúttal a hűtőben, úgy, hogy fóliát nyomkodunk rá, hogy ne száradjon ki. Egy lisztezett munkalapon, kissé átgyúrjuk a tésztát, majd 6 db gombócot formázunk belőle. Egy sütőpapírral bélelt tepsire áttesszük, és egy kicsit még kelni hagyjuk ott is őket. A tetejüket megkenjük egy kis felvert tojással és megszórjuk jégcukorral. 180 fokon 15-20 percig sütjük őket.

A keményítőt 1 dl vízzel elkeverjük, és egy lábasba öntjük a fagyasztott málnával és a cukorral együtt. Az egészet összekeverjük és hagyjuk teljesen szétfőni a málnaszemeket, majd átpasszírozzuk egy szűrőn.

A kihűlt briósokat félbevágjuk, az aljára pár levél mentát teszünk, arra jöhet 2 gombóc csokifagyi, amit a málnaszósszal locsolunk meg, végül rárakjuk a briós burger tetejét.

Sült tejberizs

Egy lábasba mehet a rizs, amire ráöntjük a tejet, rászórjuk a cukrot és vaníliás cukrot, valamint a sót, folyamatosan kevergetjük alacsony lángon. Közben hozzáadjuk a fehércsokit és alaposan elkeverjük. Ha megpuhultak a rizs szemek, átszedjük egy tálba az egészet, és alaposan lehűtjük. A hideg szilárd tejberizsből gombócokat formázunk és először lisztben, majd felvert tojásba és végül zsemlemorzsába forgatjuk őket. Aranybarnára sütjük őket forró olajban (kb. 170 fokos), majd lecsöpögtetjük őket, megszórjuk porcukorral és málnaszósszal tálaljuk (receptet lásd fent).

Céklás-chilis csokitorta

Habosra keverjük a tojásokat, a barna cukrot, a vaníliás cukrot, az olvasztott vajat és a tejfölt. Hozzáadjuk a lisztet, a fűszereket, a szódabikarbónát, a sütőport, és a kakaóport és az egészet összekeverjük. Beleforgatjuk a lereszelt céklát (kb. 300 g) és a magjától megfosztott, apróra feldarabolt chilit. Egy kivajazott, kapcsot tortaformába öntjük és 170 fokon 50 perc alatt készre sütjük. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, belekeverjük a tejszínt és ráöntjük a kihűlt tortánkra, végül gránátalma magot és kókusz chipset szórunk rá.

Ha tetszett az Extrém süti receptek receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept