A legjobb reggelik

EzaBenedicttojásegyszerűenjárnekünk!

Ez a Benedict tojás egyszerűen jár nekünk!

Hozzávalók
4 db
tojás
0.5 db
friss torma
20 dkg
húsvéti sonka
4 db
vastag szelet kalács
1 ek
vaj
A hollandi mártáshoz
2 db
tojássárgája
100 g
hűtőhideg vaj
1 db
citrom
só, fehérbors

Elkészítés
1. A hűtőhideg tojásokat forró vízbe tesszük és pontosan 6,5 percig főzzük, majd rögtön hideg vízzel lehűtjük.2. A tormát lereszeljük és sóval, borecettel ízesítjük.3. Elkészítjük a hollandi mártást: helyezzünk vízgőz fölé egy keverőtálat, ügyelve arra, hogy a tál ne érjen bele a vízfürdőbe. Üssük bele a tojássárgáját még mielőtt nagyon felmelegedne az edény. A tojásokat folyton keverve melegítsük fel 62 fok körüli hőmérsékletre, majd adjunk hozzá egy vékony szelet hideg vajat és keverjük addig, míg a vaj felolvad, ezt addig ismételjük, amíg bele nem került az összes vaj. Addig keverjük, amíg egy szép pasztelsárga színt, és könnyű krémes állagot nem kap. Ízesítsük a hollandi mártást: adjunk hozzá friss citromlevet, sót és őrölt fehérborsot úgy, hogy egy kellemesen sós-savanykás mártást kapjunk. Az egészet még egyszer alaposan keverjük össze, és tálalásig tartsuk 40 fokon.
img_9460_1.jpg
4. A kalácsok héját vágjuk le és szeleteljünk belőlük összesen 8 négyszöget. Serpenyőben olvasszuk meg az evőkanálnyi vajat és amikor már nem pezseg, dobjuk rá a kalácsokat. Süssük minden oldalukat aranybarnára és rakjuk félre.5. A húsvéti sonkából vágjunk 8 kis szeletet és a serpenyőben maradt vajon gyorsan pirítsuk át mindkét oldalukat.6. Jön az összeállítás: a kalácsszeleteket tányérra helyezzük, mindegyikre rádobjuk a lepirított sonkát, egy-egy kanál reszelt tormát, a főtt, belül lágy tojások felét és végül bőségesen meglocsoljuk őket a melegen tartott hollandi mártással. Rögtön az éhes vendégek elé helyezzük, akik szó nélkül az összeset felfalják majd.

www.streetkitchen.hu

A Benedict tojás az egyik legnagyszerűbb tojásos étel, de ezt is lehet fokozni, pláne így ünnepekkor: húsvéti sonka, frissen reszelt torma és egy pofonegyszerű hollandi-mártás teszi felejthetetlenné.

Hozzávalók

4 személyre
4 db
tojás
0.5 db
friss torma
20 dkg
húsvéti sonka
4 db
vastag szelet kalács
1 ek
vaj
A hollandi mártáshoz
2 db
tojássárgája
100 g
hűtőhideg vaj
1 db
citrom
só, fehérbors
1. A hűtőhideg tojásokat forró vízbe tesszük és pontosan 6,5 percig főzzük, majd rögtön hideg vízzel lehűtjük.2. A tormát lereszeljük és sóval, borecettel ízesítjük.3. Elkészítjük a hollandi mártást: helyezzünk vízgőz fölé egy keverőtálat, ügyelve arra, hogy a tál ne érjen bele a vízfürdőbe. Üssük bele a tojássárgáját még mielőtt nagyon felmelegedne az edény. A tojásokat folyton keverve melegítsük fel 62 fok körüli hőmérsékletre, majd adjunk hozzá egy vékony szelet hideg vajat és keverjük addig, míg a vaj felolvad, ezt addig ismételjük, amíg bele nem került az összes vaj. Addig keverjük, amíg egy szép pasztelsárga színt, és könnyű krémes állagot nem kap. Ízesítsük a hollandi mártást: adjunk hozzá friss citromlevet, sót és őrölt fehérborsot úgy, hogy egy kellemesen sós-savanykás mártást kapjunk. Az egészet még egyszer alaposan keverjük össze, és tálalásig tartsuk 40 fokon.
img_9460_1.jpg
4. A kalácsok héját vágjuk le és szeleteljünk belőlük összesen 8 négyszöget. Serpenyőben olvasszuk meg az evőkanálnyi vajat és amikor már nem pezseg, dobjuk rá a kalácsokat. Süssük minden oldalukat aranybarnára és rakjuk félre.5. A húsvéti sonkából vágjunk 8 kis szeletet és a serpenyőben maradt vajon gyorsan pirítsuk át mindkét oldalukat.6. Jön az összeállítás: a kalácsszeleteket tányérra helyezzük, mindegyikre rádobjuk a lepirított sonkát, egy-egy kanál reszelt tormát, a főtt, belül lágy tojások felét és végül bőségesen meglocsoljuk őket a melegen tartott hollandi mártással. Rögtön az éhes vendégek elé helyezzük, akik szó nélkül az összeset felfalják majd.

Ha tetszett az Ez a Benedict tojás egyszerűen jár nekünk! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept