Halételek

Ezasültpisztrángmehetazünnepiasztalra!

Ez a sült pisztráng mehet az ünnepi asztalra!

Hozzávalók
A körethez
3 db
édeskömény
olívaolaj
1 db
citrom
só, bors
A halhoz
2 db
konyhakész pisztráng
2 tk
magos mustár
1 nagy csokor
petrezselyem
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
A spenótos pesztóhoz
100 g
vágott mandula
0.5 csokor
petrezselyem
1 nagy marék
spenót
só, bors
2 gerezd
kisebb fokhagyma
olívaolaj

Elkészítés
Az édesköményeket vékonyan felszeleteljük, egy tepsibe szórjuk meglocsoljuk olívaolajjal, rádobunk pár szelet citromot, és keveset facsarunk rá a levéből is, sózzuk, borsozzuk és betesszük a 230 fokra előmelegített sütőbe alulra, hogy elkezdjen megpirulni. Addig előkészítjük a halakat. A pisztrángok hasába kenünk 1-1 teáskanál magos mustárt, sózzuk, borosozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk és 1-1 gerezd felszeletelt fokhagymát is teszünk bele. Jöhet még egy kis friss petrezselyem majd kívülről is egy alapos sózás, borsozás és egy kis olívaolaj.
10 perc után kivesszük az édesköményeket a sütőből, kicsit félrekotorjuk a tepsin, hogy melléférjenek a halak és további 8 percig sütjük őket. Egy száraz serpenyőben lepirítjuk a mandulát és félretesszük. A többi hozzávalót egy késes aprítógépben lezúzzuk, ha már krémes állagot kapott egy kis tálban még egy kevés olívaolajjal meglocsolva összeforgatjuk a pirult mandulával. Egy citromot félbe vágunk és egy tűzforró serpenyőben vágott felükkel lefelé megpirítjuk őket.A pisztrángok felkerülnek a sütő felső részébe, közvetlenül a grill alá és grill fokozaton még 8 percig pirítjuk őket. Tálaláskor a halra kanalazunk a pesztóból, facsarunk rá a sült citrom levéből és a sült édesköménnyel fogyasztjuk.

www.streetkitchen.hu

Az ünnepekkor még azok is rákattannak a halra, akik alapból annyira nem rajonganak érte. Most mutatunk egy brutál egyszerű fogást pisztrángból, ami mellé egy szuper sült édesköményes köret és egy spenótos pesztó is készült.

Hozzávalók

2 személyre
A körethez
3 db
édeskömény
olívaolaj
1 db
citrom
só, bors
A halhoz
2 db
konyhakész pisztráng
2 tk
magos mustár
1 nagy csokor
petrezselyem
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
A spenótos pesztóhoz
100 g
vágott mandula
0.5 csokor
petrezselyem
1 nagy marék
spenót
só, bors
2 gerezd
kisebb fokhagyma
olívaolaj
Az édesköményeket vékonyan felszeleteljük, egy tepsibe szórjuk meglocsoljuk olívaolajjal, rádobunk pár szelet citromot, és keveset facsarunk rá a levéből is, sózzuk, borsozzuk és betesszük a 230 fokra előmelegített sütőbe alulra, hogy elkezdjen megpirulni. Addig előkészítjük a halakat. A pisztrángok hasába kenünk 1-1 teáskanál magos mustárt, sózzuk, borosozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk és 1-1 gerezd felszeletelt fokhagymát is teszünk bele. Jöhet még egy kis friss petrezselyem majd kívülről is egy alapos sózás, borsozás és egy kis olívaolaj.
10 perc után kivesszük az édesköményeket a sütőből, kicsit félrekotorjuk a tepsin, hogy melléférjenek a halak és további 8 percig sütjük őket. Egy száraz serpenyőben lepirítjuk a mandulát és félretesszük. A többi hozzávalót egy késes aprítógépben lezúzzuk, ha már krémes állagot kapott egy kis tálban még egy kevés olívaolajjal meglocsolva összeforgatjuk a pirult mandulával. Egy citromot félbe vágunk és egy tűzforró serpenyőben vágott felükkel lefelé megpirítjuk őket.A pisztrángok felkerülnek a sütő felső részébe, közvetlenül a grill alá és grill fokozaton még 8 percig pirítjuk őket. Tálaláskor a halra kanalazunk a pesztóból, facsarunk rá a sült citrom levéből és a sült édesköménnyel fogyasztjuk.

Ha tetszett az Ez a sült pisztráng mehet az ünnepi asztalra! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept