Húsételek

Fetávalésaszaltparadicsommaltöltöttzsebescsirke

Fetával és aszalt paradicsommal töltött zsebes csirke

Hozzávalók
600 g
burgonya
0.25 tk
bors
kb. 30 ml olaj
600 g
egész csirkemell filé
150 g
feta sajt
80 g
aszalt paradicsom
1 kis csokor
petrezselyem

Elkészítés

A fetával töltött csirkemell körete ezúttal krumpli lesz. Ehhez a krumplit megpucoljuk, és kb. 0,5 centi vastag karikákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd egy keverőtálban összekeverjük az olaj felével, és egy sütőtálba tesszük. 

A csirkét az egyik oldalánál bevágjuk, mintha „zsebet” vágnánk rá – vigyázzunk, hogy ne vágjuk ketté a húst –, majd sózzuk, borsozzuk.

Egy keverőtálban egy villával alaposan összedolgozzuk a fetát a felaprított aszalt paradicsommal és az apróra vágott petrezselyemmel, majd betöltjük a „zsebbe”. Jól összetömörítjük, hogy minél több töltelék férjen a csirkébe. Egy hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük a húst, hogy a töltelék ne folyjon ki belőle, a krumplira helyezzük, majd meglocsoljuk a maradék olajjal. 

Kb. 50 ml vizet öntünk a sütőtálba, lefedjük alufóliával, és a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 60-70 percre. Ha letelt a sütési idő, kivesszük a sütőből, levesszük a fóliát, és visszatesszük további 10-15 percre, hogy kapjon egy kis színt az étel.

Felszeleteljük a húst, és a krumplival tálaljuk.   

Fetával és aszalt paradicsommal töltött csirkemell
Fetával és aszalt paradicsommal töltött csirkemell

A fetával töltött csirkemell:

  • előkészítési ideje: 15 perc
  • sütési idő: 75-85 pec
  • összesen: 90-100 perc

www.streetkitchen.hu

A feta és az aszalt paradicsom jó kombináció. Főleg akkor, ha csirkemellbe töltjük, és még egy kis petrezselymet is teszünk hozzá.

Hozzávalók

2 főre
600 g
burgonya
0.25 tk
bors
kb. 30 ml olaj
600 g
egész csirkemell filé
150 g
feta sajt
80 g
aszalt paradicsom
1 kis csokor
petrezselyem

A fetával töltött csirkemell körete ezúttal krumpli lesz. Ehhez a krumplit megpucoljuk, és kb. 0,5 centi vastag karikákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd egy keverőtálban összekeverjük az olaj felével, és egy sütőtálba tesszük. 

A csirkét az egyik oldalánál bevágjuk, mintha „zsebet” vágnánk rá – vigyázzunk, hogy ne vágjuk ketté a húst –, majd sózzuk, borsozzuk.

Egy keverőtálban egy villával alaposan összedolgozzuk a fetát a felaprított aszalt paradicsommal és az apróra vágott petrezselyemmel, majd betöltjük a „zsebbe”. Jól összetömörítjük, hogy minél több töltelék férjen a csirkébe. Egy hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük a húst, hogy a töltelék ne folyjon ki belőle, a krumplira helyezzük, majd meglocsoljuk a maradék olajjal. 

Kb. 50 ml vizet öntünk a sütőtálba, lefedjük alufóliával, és a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 60-70 percre. Ha letelt a sütési idő, kivesszük a sütőből, levesszük a fóliát, és visszatesszük további 10-15 percre, hogy kapjon egy kis színt az étel.

Felszeleteljük a húst, és a krumplival tálaljuk.   

Fetával és aszalt paradicsommal töltött csirkemell
Fetával és aszalt paradicsommal töltött csirkemell

A fetával töltött csirkemell:

  • előkészítési ideje: 15 perc
  • sütési idő: 75-85 pec
  • összesen: 90-100 perc

Ha tetszett a Fetával és aszalt paradicsommal töltött zsebes csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept