Halételek

Fishandchips

Fish and chips

Hozzávalók
A halhoz
400 g
tőkehalfilé
1 zacskó
sós chips
A remuládhoz
3 nagy ek
majonéz
1 tk
mustár
0.25 fej
vöröshagyma finomra vágva
1 db
csemegeuborka apróra vágva
1 mk
cukor
1 mk
friss citromlé
petrezselyem finomra vágva
1 csipet
szárított tárkony
só, bors
A mentás borsópüréhez
300 g
fagyasztott zöldborsó
2 ág
friss menta
1 mk
cukor
só, bors
50 g
vaj

Elkészítés
A zöldborsót főzni kezdjük annyi vízben, ami éppen csak ellepi. Hozzáadjuk a cukrot, sót, borsot és a finomra vágott mentát és addig főzzük, míg teljesen megpuhul és a víz nagy része elpárolog. Zöldségnyomóval vagy villával durván darabosra törjük, hozzádobjuk a vajat, amivel krémesre keverjük. Szükség esetén kis vízzel állítjuk be a tökéletes krémes állagot. [caption id="attachment_12156187" align="aligncenter" width="512"]
Fotó: Szilágyi Nóra[/caption]A remuládhoz az összes hozzávalót összekeverjük egy tálban és meg is vagyunk vele.A halfiléből eltávolítjuk az esetleges szálkákat, olajjal megkent sütőpapírra helyezzük egy tepsiben, majd megkenjük a remuláddal. Jó gazdagon megszórjuk a kezünkben rusztikusra morzsolt chipsszel és az egészet bedobjuk 180 fokos légkeveréses sütőbe 12-15 percre, míg a hal tökéletesen elkészül.  A meleg mentás borsópürével kínáljuk. 

www.streetkitchen.hu

Mindenki ismeri a kultikus angol ételt, a tengerpartokon újságpapíron megtálalt fish&chips-et. Ez egy sörtésztában sült tőkehal filé, amit sültkrumplival és mentás zöldborsópürével szokás fogyasztani. Az alaprecepten most csavartunk egy jó nagyot, a sültkrumplit ugyanis valóban chipsre cseréltük és még egy gyors remuládot is beleépítettünk a rendszerbe. Ja, a zöldborsópüré azért persze megmaradt!

Hozzávalók

2 személyre
A halhoz
400 g
tőkehalfilé
1 zacskó
sós chips
A remuládhoz
3 nagy ek
majonéz
1 tk
mustár
0.25 fej
vöröshagyma finomra vágva
1 db
csemegeuborka apróra vágva
1 mk
cukor
1 mk
friss citromlé
petrezselyem finomra vágva
1 csipet
szárított tárkony
só, bors
A mentás borsópüréhez
300 g
fagyasztott zöldborsó
2 ág
friss menta
1 mk
cukor
só, bors
50 g
vaj
A zöldborsót főzni kezdjük annyi vízben, ami éppen csak ellepi. Hozzáadjuk a cukrot, sót, borsot és a finomra vágott mentát és addig főzzük, míg teljesen megpuhul és a víz nagy része elpárolog. Zöldségnyomóval vagy villával durván darabosra törjük, hozzádobjuk a vajat, amivel krémesre keverjük. Szükség esetén kis vízzel állítjuk be a tökéletes krémes állagot. [caption id="attachment_12156187" align="aligncenter" width="512"]
Fotó: Szilágyi Nóra[/caption]A remuládhoz az összes hozzávalót összekeverjük egy tálban és meg is vagyunk vele.A halfiléből eltávolítjuk az esetleges szálkákat, olajjal megkent sütőpapírra helyezzük egy tepsiben, majd megkenjük a remuláddal. Jó gazdagon megszórjuk a kezünkben rusztikusra morzsolt chipsszel és az egészet bedobjuk 180 fokos légkeveréses sütőbe 12-15 percre, míg a hal tökéletesen elkészül.  A meleg mentás borsópürével kínáljuk. 

Ha tetszett a Fish and chips receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept