
Halételek
Fishandchips
Mindenki ismeri a kultikus angol ételt, a tengerpartokon újságpapíron megtálalt fish&chips-et. Ez egy sörtésztában sült tőkehal filé, amit sültkrumplival és mentás zöldborsópürével szokás fogyasztani. Az alaprecepten most csavartunk egy jó nagyot, a sültkrumplit ugyanis valóban chipsre cseréltük és még egy gyors remuládot is beleépítettünk a rendszerbe. Ja, a zöldborsópüré azért persze megmaradt!
Hozzávalók
2 személyre
A halhoz
400 g
tőkehalfilé
1 zacskó
sós chips
A remuládhoz
3 nagy ek
majonéz
1 tk
mustár
0.25 fej
vöröshagyma finomra vágva
1 db
csemegeuborka apróra vágva
1 mk
cukor
1 mk
friss citromlé
petrezselyem finomra vágva
1 csipet
szárított tárkony
só, bors
A mentás borsópüréhez
300 g
fagyasztott zöldborsó
2 ág
friss menta
1 mk
cukor
só, bors
50 g
vaj

Ha tetszett a Fish and chips receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Címkék, kategóriák
Címkék, kategóriák
Megfőzték, értékelték
Legfrissebb receptek
Összes recept
Legfrissebb receptek
Összes recept