Csirkemell receptek

Fittcsirkésszékelykáposzta

Fitt csirkés székelykáposzta

Hozzávalók
200 g
hagyma
30 g
3 - 4 gerezd
fokhagyma
50 g
füstölt, húsos szalonna
(minél kevesebb zsír)
30 g
kókuszolaj
300 g
csirkecomb filé
(vagy csirkemell)
2 tk
füstölt paprika
0.5 tk
morzsolt majoranna
1 tk
őrölt fűszerkömény
só, bors
2 db
babérlevél
1 tk
csípőspaprika-krém
(elhagyható)
30 g
paradicsom
kb. 1 l csirkealaplé
500 g
savanyú káposzta
(ízlés szerint átmosott)
60 g
zsírszegény natúr joghurt

Elkészítés

A fitt csirkés székelykáposzta elkészítéséhez az aprított hagymát, paprikát, fokhagymát és a felkockázott szalonnát 10-15 perc alatt megpirítjuk a kókuszolajon, majd rádobjuk a csíkokra vágott csirkecombot, és ezzel is pirítjuk 5 percig. Megszórjuk a fűszerekkel, sózzuk, beletesszük a babérlevelet, ízlés szerint csípőspaprika-krémet és a felkockázott paradicsomot, majd felöntjük annyi alaplével, hogy ellepje a csirkét. Addig rotyogtatjuk, amíg a csirke háromnegyedig fő. (Ha szükséges, időközben pótoljuk az alaplevet).

Ezután hozzáadjuk az ízlés szerint átmosott savanyú káposztát, sózzuk, borsozzuk, és ezzel együtt főzzük készre az ételt, amíg a csirke és a káposzta teljesen megpuhul. A végén hozzákeverjük a joghurtot, és tálaljuk.

fitt-csirkes-szekelykaposzta
Fitt csirkés székelykáposzta

elkészítési idő: kb. 60 perc

www.streetkitchen.hu

Én azt mondom, szinte bármit meg lehet oldani fittebb formában, azaz kevesebb zsírral vagy szénhidráttal. Csak tőlünk függ, egy adott receptben melyikből veszünk visszább. A székelykáposzta is nagyon sok verzióban létezik, pl. rizzsel, rizs nélkül, valamilyen rizshelyettesítővel, ezzel-azzal-amazzal. Az én fitt verzióm szénhidrát nélküli, csirkés, és a tejfölt is joghurtra cseréltem benne. Lessetek rá, próbáljátok ki, és döntsétek el, vajon annyival másabb az élmény, mint az eredetinél? Szerintem nem sokban különbözik.

Hozzávalók

4 főre
200 g
hagyma
30 g
3 - 4 gerezd
fokhagyma
50 g
füstölt, húsos szalonna
(minél kevesebb zsír)
30 g
kókuszolaj
300 g
csirkecomb filé
(vagy csirkemell)
2 tk
füstölt paprika
0.5 tk
morzsolt majoranna
1 tk
őrölt fűszerkömény
só, bors
2 db
babérlevél
1 tk
csípőspaprika-krém
(elhagyható)
30 g
paradicsom
kb. 1 l csirkealaplé
500 g
savanyú káposzta
(ízlés szerint átmosott)
60 g
zsírszegény natúr joghurt

A fitt csirkés székelykáposzta elkészítéséhez az aprított hagymát, paprikát, fokhagymát és a felkockázott szalonnát 10-15 perc alatt megpirítjuk a kókuszolajon, majd rádobjuk a csíkokra vágott csirkecombot, és ezzel is pirítjuk 5 percig. Megszórjuk a fűszerekkel, sózzuk, beletesszük a babérlevelet, ízlés szerint csípőspaprika-krémet és a felkockázott paradicsomot, majd felöntjük annyi alaplével, hogy ellepje a csirkét. Addig rotyogtatjuk, amíg a csirke háromnegyedig fő. (Ha szükséges, időközben pótoljuk az alaplevet).

Ezután hozzáadjuk az ízlés szerint átmosott savanyú káposztát, sózzuk, borsozzuk, és ezzel együtt főzzük készre az ételt, amíg a csirke és a káposzta teljesen megpuhul. A végén hozzákeverjük a joghurtot, és tálaljuk.

fitt-csirkes-szekelykaposzta
Fitt csirkés székelykáposzta

elkészítési idő: kb. 60 perc

Ha tetszett a Fitt csirkés székelykáposzta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept