Fügés receptek

Fügéscsirkecomb

Fügés csirkecomb

Hozzávalók
2 db
egész csirkecomb
(200 g/db)
2 ek
olívaolaj
só, bors
2 ek
sötét balzsamecet
1 ek
magos dijoni mustár
2 ek
virágméz
2 szál
kakukkfű
0.5 szál
rozmaring
3 gerezd
fokhagyma
6 db
füge
(50 g/db)
A tálaláshoz
2 adag
párolt jázminrizs
0.5 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A fügés csirkecomb csirkecombokat megtisztítjuk, beolajozzuk és sózzuk, borsozzuk. A páchoz a balzsamecetet, a mustárt, a mézet, a finomra vágott kakukkfű- és rozmaringleveleket, valamint a roppantott fokhagymagerezdeket összekeverjük egy kisebb tálban, majd alaposan belemasszírozzuk a combokba. Nyugodtan menjen a bőre alá is! 

A bedörzsölt csirkét egy tepsibe tesszük, ráöntjük a maradék páclevet, alufóliával befedjük és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 1 órára. Az idő leteltével mellédobáljuk a félbevágott fügéket és felvesszük a hőfokot 200 fokra. Fólia nélkül további 15-20 percig sütjük, míg szép ropogósra pirulnak a combok. 

A párolt rizst elkeverjük az aprított petrezselyemmel, ebből egy adagot tányérra szedünk, mellé teszünk egy combot és néhány fügét, és meglocsoljuk a kisült szafttal. 

fuges-csirkecomb
Fügés csirkecomb (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 1 óra 20 perc 

www.streetkitchen.hu

A Fügés receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Nálam a gyümölcs és a hús nagyon is megfér egymás mellett. Pláne, ha ilyen izgalmas fűszerekkel és alapanyagokkal vannak kombinálva, mint ebben a receptben. Legyetek bátrak és kísérletezők, és dobjátok össze ezt a nyári csemegét!

Hozzávalók

2 főre
2 db
egész csirkecomb
(200 g/db)
2 ek
olívaolaj
só, bors
2 ek
sötét balzsamecet
1 ek
magos dijoni mustár
2 ek
virágméz
2 szál
kakukkfű
0.5 szál
rozmaring
3 gerezd
fokhagyma
6 db
füge
(50 g/db)
A tálaláshoz
2 adag
párolt jázminrizs
0.5 csokor
petrezselyem

A fügés csirkecomb csirkecombokat megtisztítjuk, beolajozzuk és sózzuk, borsozzuk. A páchoz a balzsamecetet, a mustárt, a mézet, a finomra vágott kakukkfű- és rozmaringleveleket, valamint a roppantott fokhagymagerezdeket összekeverjük egy kisebb tálban, majd alaposan belemasszírozzuk a combokba. Nyugodtan menjen a bőre alá is! 

A bedörzsölt csirkét egy tepsibe tesszük, ráöntjük a maradék páclevet, alufóliával befedjük és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 1 órára. Az idő leteltével mellédobáljuk a félbevágott fügéket és felvesszük a hőfokot 200 fokra. Fólia nélkül további 15-20 percig sütjük, míg szép ropogósra pirulnak a combok. 

A párolt rizst elkeverjük az aprított petrezselyemmel, ebből egy adagot tányérra szedünk, mellé teszünk egy combot és néhány fügét, és meglocsoljuk a kisült szafttal. 

fuges-csirkecomb
Fügés csirkecomb (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 1 óra 20 perc 

Ha tetszett a Fügés csirkecomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept