Fügés receptek

Fügés-kecskesajtosgalette

Fügés-kecskesajtos galette

Hozzávalók
220 g
finomliszt
200 g
porcukor
1 db
tojás
50 ml
hideg víz
10 db
füge
2 ek
sötét balzsamecet
2 ek
méz
1 db
citrom héja
2 ek
fügelekvár
60 g
kecskesajt
A tetejére
1 db
tojás
1 ek
barna cukor
1 ek
szeletelt mandula
100 g
vaj

Elkészítés

A fügés-kecskesajtos galette tésztájához a lisztet, a porcukrot, a vajat, a tojást és a vizet gyorsan összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és 30 perce a hűtőbe tesszük. A fügéket cikkekre vágjuk és óvatosan összekeverjük a balzsamecettel, a mézzel és a citrom lereszelt héjával, aztán félretesszük. 

A pihentetett tésztát két sütőpapír között 3 mm vastagságú kör alakra nyújtjuk. A felső sütőpapírdarabot eltávolítjuk, majd a tészta közepére kenjük a fügelekvárt úgy, hogy a tészta szélén egy 3 cm-es peremet tisztán hagyunk. Ráhelyezzük a fügecikkeket a lekvárra és rámorzsoljuk a kecskesajtot, majd felhajtjuk a tészta széleit, hogy megkapja a galette formát. Átemeljük a sütőpapírral együtt egy tepsire és lekenjük a felvert tojással a széleit. Megszórjuk a barna cukorral és a szeletelt mandulával, és betesszük sülni a 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.

10 perc pihentetés után már tálalhatjuk is, a tetejére pedig reszelhetünk még egy kevés citromhéjat. 

fuges-kecskesajtos-galette-1
Fügés-kecskesajtos galette (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Pihentetési idő: kb. 40 perc
  • Sütési idő: 20 perc

www.streetkitchen.hu

A Fügés receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

A francia cukrászdák és kávézók nagy kedvencét, a galette-et töltöttük meg egy számunkra kedves töltelékkel. Ha imádod a füge és kecskesajt párosát, akkor ez a recept neked szól!

Hozzávalók

4 főre
220 g
finomliszt
200 g
porcukor
1 db
tojás
50 ml
hideg víz
10 db
füge
2 ek
sötét balzsamecet
2 ek
méz
1 db
citrom héja
2 ek
fügelekvár
60 g
kecskesajt
A tetejére
1 db
tojás
1 ek
barna cukor
1 ek
szeletelt mandula
100 g
vaj

A fügés-kecskesajtos galette tésztájához a lisztet, a porcukrot, a vajat, a tojást és a vizet gyorsan összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és 30 perce a hűtőbe tesszük. A fügéket cikkekre vágjuk és óvatosan összekeverjük a balzsamecettel, a mézzel és a citrom lereszelt héjával, aztán félretesszük. 

A pihentetett tésztát két sütőpapír között 3 mm vastagságú kör alakra nyújtjuk. A felső sütőpapírdarabot eltávolítjuk, majd a tészta közepére kenjük a fügelekvárt úgy, hogy a tészta szélén egy 3 cm-es peremet tisztán hagyunk. Ráhelyezzük a fügecikkeket a lekvárra és rámorzsoljuk a kecskesajtot, majd felhajtjuk a tészta széleit, hogy megkapja a galette formát. Átemeljük a sütőpapírral együtt egy tepsire és lekenjük a felvert tojással a széleit. Megszórjuk a barna cukorral és a szeletelt mandulával, és betesszük sülni a 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.

10 perc pihentetés után már tálalhatjuk is, a tetejére pedig reszelhetünk még egy kevés citromhéjat. 

fuges-kecskesajtos-galette-1
Fügés-kecskesajtos galette (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Pihentetési idő: kb. 40 perc
  • Sütési idő: 20 perc

Ha tetszett a Fügés-kecskesajtos galette receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept