A fűszeres steakkrumpli sok verzióban megcsinálható, de nem mindegy, hogyan készítjük el. Mutatjuk, hogyan lesz tökéletes a végeredmény a sütőben!
A burgonyákat sós vízben héjastól előfőzzük forrástól számított 10-12 percig, majd lehűtjük és cikkekre vágjuk. A vajat összekeverjük az olívaolajjal, a fűszerekkel és a reszelt fokhagymával, majd a burgonyára öntjük és óvatosan összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a fűszeres vaj a cikkeket. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket és betesszük a 210 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre, míg szép ropogósra sülnek.
Tipp: A steakkrumplit bő olajban is süthetitek. Ez esetben a cikkekre vágott krumplit előbb süssétek ropogósra, majd lecsepegtetés után forgassátok össze a vajas fűszerkeverékkel (ehhez már nem szükséges hozzáadni az olívaolajat), hogy ne égjen meg.

- Elkészítési idő: 1 óra
- Sütési idő: 15-20 perc