Street Kitchen

Gesztenyéveltöltötthúsgolyóáfonyamártással

Gesztenyével töltött húsgolyó áfonyamártással

Hozzávalók
A húsgolyóhoz
1 fej
hagyma
1 szál
sárgarépa
(kisebb)
1 szál
szárzeller
3 - 4 ek
aszalt vörös áfonya
600 g
darált pulykahús
3 gerezd
zúzott fokhagyma
1 csipet
kakukkfű
1 csipet
rozmaring
só, bors
0.25 db
frissen reszelt szerecsendió
1 db
tojás
1 - 2 ek
olaj
125 g
sült gesztenye
A mártáshoz
100 ml
zöldségalaplé
300 g
fagyasztott áfonya
2 ek
méz
1 db
narancs
Az édesburgonyához
4 db
édesburgonya
(nagyobb)
só, bors
1 csipet
kakukkfű
1 csipet
rozmaring
1 csipet
fokhagymapor
1 - 2 ek
olaj

Elkészítés

Az édesburgonyát megpucoljuk és kisebb hasábokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megszórjuk sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal, fokhagymaporral, meglocsoljuk egy kevés olajjal, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 25-30 percre.

A húsgolyóhoz a hagymát, a répát, a zellert és a vörös áfonyát apróra vágjuk, és egy serpenyőben üvegesre pirítjuk, majd félretesszük lehűlni. Összekeverjük a többi hozzávalóval, és diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle úgy, hogy a közepükbe egy-egy gesztenyét is teszünk. A gombócokat egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és az édesburgonya mellé toljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

A mártáshoz az áfonyát az alaplével és a mézzel felforraljuk, kicsit visszaredukáljuk, belereszeljük a narancs héját, a húsát pedig belevágjuk. A mártás sűrítéséhez néhány cikk puhára sült édesburgonyát és a megmaradt néhány darab sült gesztenyét használjuk úgy, hogy ezeket beledobjuk a felfőzött áfonyához, és egy villával összetörjük benne.

A kisült golyókat ezzel a mártással és a sült édesburgonyával tálaljuk.

Gesztenyével töltött pulyka áfonyamártással

www.streetkitchen.hu

Ha nem tudjátok, mire használjátok el a hónapok óta a fagyóban ácsorgó fagyasztott áfonyát, mert már unjátok a sütiket, akkor ez egy tök jó választás. Nem kell megijedni a hús-gyümölcs kombótól, jól elkészítve zseniális!

Hozzávalók

4 főre
A húsgolyóhoz
1 fej
hagyma
1 szál
sárgarépa
(kisebb)
1 szál
szárzeller
3 - 4 ek
aszalt vörös áfonya
600 g
darált pulykahús
3 gerezd
zúzott fokhagyma
1 csipet
kakukkfű
1 csipet
rozmaring
só, bors
0.25 db
frissen reszelt szerecsendió
1 db
tojás
1 - 2 ek
olaj
125 g
sült gesztenye
A mártáshoz
100 ml
zöldségalaplé
300 g
fagyasztott áfonya
2 ek
méz
1 db
narancs
Az édesburgonyához
4 db
édesburgonya
(nagyobb)
só, bors
1 csipet
kakukkfű
1 csipet
rozmaring
1 csipet
fokhagymapor
1 - 2 ek
olaj

Az édesburgonyát megpucoljuk és kisebb hasábokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megszórjuk sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal, fokhagymaporral, meglocsoljuk egy kevés olajjal, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 25-30 percre.

A húsgolyóhoz a hagymát, a répát, a zellert és a vörös áfonyát apróra vágjuk, és egy serpenyőben üvegesre pirítjuk, majd félretesszük lehűlni. Összekeverjük a többi hozzávalóval, és diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle úgy, hogy a közepükbe egy-egy gesztenyét is teszünk. A gombócokat egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és az édesburgonya mellé toljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

A mártáshoz az áfonyát az alaplével és a mézzel felforraljuk, kicsit visszaredukáljuk, belereszeljük a narancs héját, a húsát pedig belevágjuk. A mártás sűrítéséhez néhány cikk puhára sült édesburgonyát és a megmaradt néhány darab sült gesztenyét használjuk úgy, hogy ezeket beledobjuk a felfőzött áfonyához, és egy villával összetörjük benne.

A kisült golyókat ezzel a mártással és a sült édesburgonyával tálaljuk.

Gesztenyével töltött pulyka áfonyamártással

Ha tetszett a Gesztenyével töltött húsgolyó áfonyamártással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept