A glutén- és laktózmentes túrógombóc első lépéseként a túrót egy nagyobb keverőtálba tesszük és hozzáadjuk a rizslisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojás különválasztott sárgáját. Egy villával alaposan áttörjük, és 30 percre félretesszük pihenni. Ha letelt az idő, belereszeljük a citromhéjat és hozzáadjuk a citromlevet is. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és ezt is óvatosan a masszához keverjük. Enyhén sós, gyöngyöző vízben kb. 8 perc alatt kifőzzük a vizes kézzel megformázott gombócokat.
Amíg főnek a gombócok, a mogyorót a fahéjjal egy aprítóban morzsává zúzzuk. A kifőtt gombócokat meghempergetjük a mogyorómorzsában, majd tányérra szedjük. A tetejére kanalazunk egy jó nagy adag tejfölt és megszórjuk egy kevés porcukorral.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetés: kb. 30 perc
Ha a desszertek nagy kedvelői vagytok, akkor azért, ha pedig a rendhagyó köretek szerelmesei, akkor azért ajánljuk figyelmetekbe a túrógombócot. Mutatunk néhány receptet mindkét embercsoport számára:
Rántott túrógombóc aszalt szilvával töltve
Gluténmentes túrógombóc eperraguval