Pékség

Gluténmenteskenyér

Gluténmentes kenyér

Hozzávalók
18 g
kristálycukor
10 g
instant élesztő
410 ml
víz
360 g
gluténmentes lisztkeverék
50 g
mandulaliszt
2 ek
kukoricakeményítő
8 g
2 ek
majonéz
1 ek
hántolt napraforgó
1 ek
hántolt tökmag
1 ek
fehér szezámmag
1 tk
egész mák

Elkészítés

A gluténmentes kenyér első lépéseként a cukrot és az élesztőt elkeverjük 100 ml vízben, és 10 percig állni hagyjuk, hogy felfusson. Közben egy tálban összekeverjük a lisztkeveréket a mandulaliszttel, a keményítővel, a sóval és a majonézzel.

Hozzáadjuk a felfuttatott élesztős vizet, és elkezdjük keverni. Amikor felvette a folyadékot, két részletben hozzáöntjük a maradék vizet is, és csomómentesre keverjük. Egy sütőpapírral kibélelt formába tesszük a tésztát, a tetejét megszórjuk az előzőleg összekevert magokkal és lefedve 30 percig kelesztjük langyos helyen.

A kelesztés után 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40-45 percre, míg szép piroskásra sül. Ha langyosra hűlt, már szelhető is a kenyérkénk.

glutenmentes-kenyer
Gluténmentes kenyér (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Kelesztési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 40-45 perc

www.streetkitchen.hu

Ha gluténérzékeny vagy, ez a kenyér lesz a kedvenced! Nagyon puha, könnyen elkészíthető, és még dagasztani sem kell! ;)

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

1 kb. 20 x 10 cm-es sütőformához
18 g
kristálycukor
10 g
instant élesztő
410 ml
víz
360 g
gluténmentes lisztkeverék
50 g
mandulaliszt
2 ek
kukoricakeményítő
8 g
2 ek
majonéz
1 ek
hántolt napraforgó
1 ek
hántolt tökmag
1 ek
fehér szezámmag
1 tk
egész mák

A gluténmentes kenyér első lépéseként a cukrot és az élesztőt elkeverjük 100 ml vízben, és 10 percig állni hagyjuk, hogy felfusson. Közben egy tálban összekeverjük a lisztkeveréket a mandulaliszttel, a keményítővel, a sóval és a majonézzel.

Hozzáadjuk a felfuttatott élesztős vizet, és elkezdjük keverni. Amikor felvette a folyadékot, két részletben hozzáöntjük a maradék vizet is, és csomómentesre keverjük. Egy sütőpapírral kibélelt formába tesszük a tésztát, a tetejét megszórjuk az előzőleg összekevert magokkal és lefedve 30 percig kelesztjük langyos helyen.

A kelesztés után 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40-45 percre, míg szép piroskásra sül. Ha langyosra hűlt, már szelhető is a kenyérkénk.

glutenmentes-kenyer
Gluténmentes kenyér (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Kelesztési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 40-45 perc

Ha tetszett a Gluténmentes kenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept