A gochujang gumbo esetében az előkészületekkel kezdjük a főzést: finomra aprítjuk a vöröshagymát, 0,5 cm-es kockára vágjuk a szárzellert és a kaliforniai paprikát, az újhagymát pedig felkarikázzuk és a zöldjét félrerakjuk a tálaláshoz.
A kolbászt 0,5 cm-es karikákra vágjuk, majd 2 evőkanálnyi kókuszolajon elkezdjük pirítani. Mikor kezd kisülni belőle a zsír, hozzádobjuk a felaprított zöldségeket és a zúzott fokhagymát, és tovább pirítjuk. Amikor kissé megszottyadtak a zöldségek és engedtek némi levet, mehet hozzá a vörösbor, amivel 2-3 percig forraljuk az alapunkat. Ezután hozzáadjuk a chilipasztát (ha ez éppen nincs otthon, csípős paprikakrémmel is pótolhatjátok), a fűszerpaprikát, sót, borsot, a sűrített paradicsomot és a vörösborecetet, majd elkeverjük és felöntjük az alaplével. 12-15 percig rotyogtatjuk az alapot fedő nélkül, közepes lángon, 2 percenként megkavargatva.
A garnélákat magas lángon lepirítjuk a maradék kókuszolajon egy serpenyőben, és amint narancsos színük lett, le is húzzuk a lángról.
Ha az alapunk már kissé besűrűsödött a redukálásnak köszönhetően, hozzádobjuk a rákokat is, és 2-3 perc alatt összefőzzük. Megszórjuk az újhagyma zöldjével, és tálalás előtt ráfacsarjuk a lime levét is. Szerintem így magában is pöpec kaja, de nyugodtan készíthettek mellé valamilyen köretet.

- Elkészítési idő: 35-40 perc
Ha bejön ez az ázsiai vonal, akkor érdemes legalább egy gasztronómiai utazást tennetek a Távol-Keleten. Mutatunk hozzá néhány fullos receptet.
Fűszeres darált hússal töltött gőzgombóc teriyaki szószban