Brutális kaják

Görögsalátatökéletescsirkecombbal:O

Görög saláta tökéletes csirkecombbal :O

Hozzávalók
A tálaláshoz:
ciabatta
A csirkéhez:
8 db
csirke felsőcomb
4 gerezd
fokhagyma
1 mk
durvára őrölt bors
1 mk
kakukkfű
1 mk
oregánó
1 ek
paradicsompüré
2 ek
olívaolaj
A görög salátához:
2 fej
közepes lilahagyma
4 db
paradicsom
1 db
kígyó uborka
1 db
citrom
200 g
fetasajt
3 ek
olívaolaj
2 csipet
oregánó
2 csipet
kakukkfű
2 ek
olívabogyó

Elkészítés
Besózzuk a combokat, és bedörzsöljük egy pici vízzel hígított paradicsompürével és a zúzott fokhagymával. Meglocsoljuk az olívaolajjal és a fűszerekkel egyenletesen beszórjuk. Tepsibe tesszük a combokat bőrével lefelé, aláöntünk 1,5 dl vizet, és 150 fokra előmelegített sütőben 80 percig sütjük. Megforgatjuk a combokat, 200 fokra emeljük a sütő hőmérsékletét és 20 perc alatt pirosra sütjük. A salátához a hagymát nagyobb kockákra vágjuk, a paradicsomot, és az uborkát is nagyobbra daraboljuk.
Ráfacsarjuk a citrom levét, fűszerezzük, tányérra halmozzuk, rátördeljük a fetát, rátesszük az olívabogyókat, és meglocsoljuk az olívaolajjal. Ha elkészült a csirke, a szaftjába tunkolunk pár szelet ciabattát, megkenjük zúzott fokhagymával, megszórjuk kevés kakukkfűvel és visszarakjuk a csirke után megpirítani.

www.streetkitchen.hu

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi már nagyon rá vagyunk kattanva, hogy végre eljöjjön (és maradjon is) a tavasz és vele együtt a tavaszias, zöldségektől roskadozó ételek korszaka. Amíg ez nincs egyértelműen így, addig általában leugrunk a szupermarketbe és egy kis uborkából, paradicsomból és persze lilahagymából összedobunk egy korrekt görög salátát, hozzá pedig most tökéletes csirkecombokat sütöttünk.

Hozzávalók

4 személyre
A tálaláshoz:
ciabatta
A csirkéhez:
8 db
csirke felsőcomb
4 gerezd
fokhagyma
1 mk
durvára őrölt bors
1 mk
kakukkfű
1 mk
oregánó
1 ek
paradicsompüré
2 ek
olívaolaj
A görög salátához:
2 fej
közepes lilahagyma
4 db
paradicsom
1 db
kígyó uborka
1 db
citrom
200 g
fetasajt
3 ek
olívaolaj
2 csipet
oregánó
2 csipet
kakukkfű
2 ek
olívabogyó
Besózzuk a combokat, és bedörzsöljük egy pici vízzel hígított paradicsompürével és a zúzott fokhagymával. Meglocsoljuk az olívaolajjal és a fűszerekkel egyenletesen beszórjuk. Tepsibe tesszük a combokat bőrével lefelé, aláöntünk 1,5 dl vizet, és 150 fokra előmelegített sütőben 80 percig sütjük. Megforgatjuk a combokat, 200 fokra emeljük a sütő hőmérsékletét és 20 perc alatt pirosra sütjük. A salátához a hagymát nagyobb kockákra vágjuk, a paradicsomot, és az uborkát is nagyobbra daraboljuk.
Ráfacsarjuk a citrom levét, fűszerezzük, tányérra halmozzuk, rátördeljük a fetát, rátesszük az olívabogyókat, és meglocsoljuk az olívaolajjal. Ha elkészült a csirke, a szaftjába tunkolunk pár szelet ciabattát, megkenjük zúzott fokhagymával, megszórjuk kevés kakukkfűvel és visszarakjuk a csirke után megpirítani.

Ha tetszett a Görög saláta tökéletes csirkecombbal :O receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept