Húsételek

Grilleznitélen?!Zé-féleegészbensültmalaclapocka

Grillezni télen?! Zé-féle egészben sült malaclapocka

Hozzávalók
200 - 250 ml
habtejszín
1 db
egész malaclapocka
2 ek
sűrített paradicsom
1 ek
víz
2 - 3 ek
3 tk
durvára tört bors
3 tk
őrölt kömény
3 tk
fokhagymapor
3 tk
kakukkfű
1 kocka
zsírszalonna (kb. 250 grammos)
4 db
közepes méretű édesburgonya
A gombamártáshoz
50 g
vaj
2 - 3 gerezd
fokhagyma
1 szál
póréhagyma
250 g
barna csiperkegomba
1 fej
nagy fürt laskagomba
2 - 3 levél
zsálya
2 ág
kakukkfű (kicsi)
1 ág
rozmaring
só, bors

Elkészítés
A gázgrillt bekapcsoljuk 140-150 fokosra. A lapockát bekenjük a vízzel elkevert sűrített paradicsommal és az összes fűszerrel bedörzsöljük. A zsírszalonnát bevagdaljuk és a húsra ültetjük, a sütés alatt fél óránként átkenjük az olvadozó szalonnával a lapocka bőrét.
Az egészet 6 órán keresztül sütjük a gázgrill indirekt oldalán. Félidőben, a zsírszalonnával bekenjük az édesburgonyát is és azt is a grillre rakjuk. 5 óra után a grill direkt oldalára pakoljuk a gombákat, a pórét és a fokhagymát. Ezeket is alaposan lepirítjuk, majd kivesszük és nagyobb darabokra vágjuk.
 Egy serpenyőben a vaj felén aranybarnára pirítjuk a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a felaprított zöldfűszerekkel, belerakjuk a maradék vajat és az egészet felhúzzuk a tejszínnel. Pár perc alatt összerottyantjuk. Az időközben omlósra sült húst megszabadítjuk a csontjától és felszeleteljük. A puhára sült édesburgonya héját bemetsszük, oldalról megnyomjuk kicsit, megpakoljuk a gombamártással, és a hús mellé kínáljuk.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Azt hittétek, hogy télen nem lehet grillezni? Hát dehogynem, sőt! Brutális kajákat lehet összedobni a hideg időben is. Próbáljátok ki ezt a malaclapockát, és hívjátok meg a haverokat is!

Hozzávalók

4 főre
200 - 250 ml
habtejszín
1 db
egész malaclapocka
2 ek
sűrített paradicsom
1 ek
víz
2 - 3 ek
3 tk
durvára tört bors
3 tk
őrölt kömény
3 tk
fokhagymapor
3 tk
kakukkfű
1 kocka
zsírszalonna (kb. 250 grammos)
4 db
közepes méretű édesburgonya
A gombamártáshoz
50 g
vaj
2 - 3 gerezd
fokhagyma
1 szál
póréhagyma
250 g
barna csiperkegomba
1 fej
nagy fürt laskagomba
2 - 3 levél
zsálya
2 ág
kakukkfű (kicsi)
1 ág
rozmaring
só, bors
A gázgrillt bekapcsoljuk 140-150 fokosra. A lapockát bekenjük a vízzel elkevert sűrített paradicsommal és az összes fűszerrel bedörzsöljük. A zsírszalonnát bevagdaljuk és a húsra ültetjük, a sütés alatt fél óránként átkenjük az olvadozó szalonnával a lapocka bőrét.
Az egészet 6 órán keresztül sütjük a gázgrill indirekt oldalán. Félidőben, a zsírszalonnával bekenjük az édesburgonyát is és azt is a grillre rakjuk. 5 óra után a grill direkt oldalára pakoljuk a gombákat, a pórét és a fokhagymát. Ezeket is alaposan lepirítjuk, majd kivesszük és nagyobb darabokra vágjuk.
 Egy serpenyőben a vaj felén aranybarnára pirítjuk a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a felaprított zöldfűszerekkel, belerakjuk a maradék vajat és az egészet felhúzzuk a tejszínnel. Pár perc alatt összerottyantjuk. Az időközben omlósra sült húst megszabadítjuk a csontjától és felszeleteljük. A puhára sült édesburgonya héját bemetsszük, oldalról megnyomjuk kicsit, megpakoljuk a gombamártással, és a hús mellé kínáljuk.

Ha tetszett a Grillezni télen?! Zé-féle egészben sült malaclapocka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept