Gyors sütik

Gyorséttermialmáspite

Gyorséttermi almás pite

Hozzávalók
6 db
alma
(180 g/db)
20 ml
víz
200 g
kristálycukor
1 tk
őrölt szerecsendió
3 tk
őrölt fahéj
2 ek
keményítő
2 csomag
élesztős leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
1 db
tojás
bő olaj a sütéshez
A forgatáshoz
2 ek
őrölt fahéj
150 g
barna cukor

Elkészítés

A gyorséttermi almás pite első lépéseként az almát 0,5 cm-es kockákra vágjuk, majd egy gyorsforralóba tesszük a vízzel, a cukorral és a fűszerekkel együtt. 7-8 perc alatt egy gyors „lekvárt” főzünk belőle, majd kiszedünk a levéből annyit, amennyit csak tudunk. Ezt simára keverjük a keményítővel, majd visszaöntjük az almára és 2 perc alatt összerottyantjuk. Hűtőbe tesszük hűlni minimum 30 percre.

Az egyik leveles tésztát lisztezett felületre borítjuk, 10 egyenlő téglalapra osztjuk, és mindegyik tésztadarabra pakolunk az almás raguból 1-2 evőkanállal. A tölteléket úgy oszlassuk el, hogy a tészták szélén maradjon hely lezárni a pitéket. 

A másik leveles tésztát is 10 darabra osztjuk. Az almás raguval megpakolt tésztalapokat körbekenjük felvert tojással, majd lefedjük őket a másik leveles tésztával, és villával körben lenyomogatjuk, így lezárva őket.

Bő olajat melegítünk egy lábasban max. 150 fokosra, ezen a hőmérsékleten fognak átsülni. Kettesével kisütjük a megtöltött pitéket, majd egyből sütés után megforgatjuk őket a fahéj és cukor keverékében.

gyorsettermi-almas-pite
Gyorséttermi almás pite (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Hűtési idő: 30 perc

www.streetkitchen.hu

Ez a finomság az otthoni verziója a gyorséttermi almás pitének. Szóval innentől nem kell megrendelned vagy elmenned érte, csak kimenni a konyhába és összedobni. Hatalmas közönségkedvenc – ugyan nem diétás, de őszintén, ez most kit érdekel?! 😀

Hozzávalók

10 darabhoz
6 db
alma
(180 g/db)
20 ml
víz
200 g
kristálycukor
1 tk
őrölt szerecsendió
3 tk
őrölt fahéj
2 ek
keményítő
2 csomag
élesztős leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
1 db
tojás
bő olaj a sütéshez
A forgatáshoz
2 ek
őrölt fahéj
150 g
barna cukor

A gyorséttermi almás pite első lépéseként az almát 0,5 cm-es kockákra vágjuk, majd egy gyorsforralóba tesszük a vízzel, a cukorral és a fűszerekkel együtt. 7-8 perc alatt egy gyors „lekvárt” főzünk belőle, majd kiszedünk a levéből annyit, amennyit csak tudunk. Ezt simára keverjük a keményítővel, majd visszaöntjük az almára és 2 perc alatt összerottyantjuk. Hűtőbe tesszük hűlni minimum 30 percre.

Az egyik leveles tésztát lisztezett felületre borítjuk, 10 egyenlő téglalapra osztjuk, és mindegyik tésztadarabra pakolunk az almás raguból 1-2 evőkanállal. A tölteléket úgy oszlassuk el, hogy a tészták szélén maradjon hely lezárni a pitéket. 

A másik leveles tésztát is 10 darabra osztjuk. Az almás raguval megpakolt tésztalapokat körbekenjük felvert tojással, majd lefedjük őket a másik leveles tésztával, és villával körben lenyomogatjuk, így lezárva őket.

Bő olajat melegítünk egy lábasban max. 150 fokosra, ezen a hőmérsékleten fognak átsülni. Kettesével kisütjük a megtöltött pitéket, majd egyből sütés után megforgatjuk őket a fahéj és cukor keverékében.

gyorsettermi-almas-pite
Gyorséttermi almás pite (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Hűtési idő: 30 perc

Ha tetszett a Gyorséttermi almás pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept