Fantasztikus desszertek

Pisztáciás-meggyesgyümölcskenyérfehércsokismázzal

Pisztáciás-meggyes gyümölcskenyér fehércsokis mázzal

Hozzávalók
150 g
puha vaj
150 g
cukor
3 db
tojás
200 g
liszt
0.5 tk
sütőpor
0.5 tk
szódabikarbóna
1 csipet
100 g
tejföl
1 db
citrom reszelt héja
100 g
fehércsokoládé
300 g
meggy
0.5 marék
pisztácia
Hozzávaló a díszítéshez
100 g
fehér csokoládé
5 - 6 szem
friss meggy
10 - 15 szem
pisztácia

Elkészítés
A vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojást, eldolgozzuk. Hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, majd mehet bele a tejföl, a citrom reszelt héja, a durvára vágott csokoládé, a kimagozott friss meggy, és a durvára vágott pisztácia is.Jól összedolgozzuk az egészet. Sütőpapírral bélelt formába öntjük és 180 fokon 40-50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ha ennyi idő alatt se szeretne megsülni, akkor letakarjuk alufóliával és úgy sütjük tovább 5-10 percig, majd ellenőrizzük újból.A csokoládét vízgőz fölött (vagy mikróban) felolvasztjuk és a kihűlt süti tetejére csurgatjuk, friss meggyel és durvára vágott pisztáciával díszítjük.Tipp: bármilyen másfajta gyümölccsel elkészíthető, a legjobb választás még hozzá a cseresznye vagy a málna.[caption id="attachment_12156311" align="aligncenter" width="683"]
Fotó: Szilágyi Nóra[/caption]

www.streetkitchen.hu

Jön egy újabb kevert tésztás süti – mi tényleg imádjuk ezt a műfajt! Még gyorsan elgondolkoztunk rajta, hogy mibe is tudnánk belecsempészni a meggyet és erre a sütire esett a választásunk.

Hozzávalók

1 30 x 11,5 cm-es kenyérformához
150 g
puha vaj
150 g
cukor
3 db
tojás
200 g
liszt
0.5 tk
sütőpor
0.5 tk
szódabikarbóna
1 csipet
100 g
tejföl
1 db
citrom reszelt héja
100 g
fehércsokoládé
300 g
meggy
0.5 marék
pisztácia
Hozzávaló a díszítéshez
100 g
fehér csokoládé
5 - 6 szem
friss meggy
10 - 15 szem
pisztácia
A vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojást, eldolgozzuk. Hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, majd mehet bele a tejföl, a citrom reszelt héja, a durvára vágott csokoládé, a kimagozott friss meggy, és a durvára vágott pisztácia is.Jól összedolgozzuk az egészet. Sütőpapírral bélelt formába öntjük és 180 fokon 40-50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ha ennyi idő alatt se szeretne megsülni, akkor letakarjuk alufóliával és úgy sütjük tovább 5-10 percig, majd ellenőrizzük újból.A csokoládét vízgőz fölött (vagy mikróban) felolvasztjuk és a kihűlt süti tetejére csurgatjuk, friss meggyel és durvára vágott pisztáciával díszítjük.Tipp: bármilyen másfajta gyümölccsel elkészíthető, a legjobb választás még hozzá a cseresznye vagy a málna.[caption id="attachment_12156311" align="aligncenter" width="683"]
Fotó: Szilágyi Nóra[/caption]

Ha tetszett a Pisztáciás-meggyes gyümölcskenyér fehércsokis mázzal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept