Tojásos ételek

Habosomletttarjásceruzababbal

Habos omlett tarjás ceruzababbal
Habos omlett tarjás ceruzababbal

Hozzávalók
60 g
füstölt-főtt tarja
4 ek
étolaj
3 gerezd
fokhagyma
120 g
ceruzabab
(fagyasztott)
bors
1 csokor
petrezselyem
4 db
tojás

Elkészítés
  1. A tarját apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, az olaj felén elkezdjük pirítani. Hozzádobjuk a zúzott fokhagymát, és 1 perc pirítás után a kiolvasztott ceruzababot is.

  2. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk aprított petrezselyemmel és félretesszük.

  3. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét megsózzuk és kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sárgákat is.

  4. Egy tapadásmentes serpenyőben az olaj másik felét felhevítjük, és elkezdjük sütni benne a felhabosított tojásokat.

  5. Visszavesszük a hőmérsékletet és lefedjük, hogy biztosan átsüljön. Amikor a teteje is megszilárdult, a felére rászedjük a megpirított tarjás ceruzababot, és ráhajtjuk az omlett másik felét. 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Könnyű és laktató habos omlett füstös tarjával és friss ceruzababbal töltve. 20 perc alatt elkészül, így tökéletes reggelinek, vacsorának vagy egy hétvégi brunch fogásnak.

Az omlett lehet egyszerű reggeli vagy igazi villantós fogás – attól függ, hogyan készítjük. Ez a habos omlett könnyű, levegős textúrájával és a szaftos tarjás-ceruzababbal töltve laktató, mégis különleges élményt ad. 20 perc alatt összedobható, így tökéletes választás, ha gyorsan készítenél valami izgalmasat.

Hozzávalók

2 főre
60 g
füstölt-főtt tarja
4 ek
étolaj
3 gerezd
fokhagyma
120 g
ceruzabab
(fagyasztott)
bors
1 csokor
petrezselyem
4 db
tojás

Elkészítés

  1. A tarját apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, az olaj felén elkezdjük pirítani. Hozzádobjuk a zúzott fokhagymát, és 1 perc pirítás után a kiolvasztott ceruzababot is.

  2. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk aprított petrezselyemmel és félretesszük.

  3. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét megsózzuk és kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sárgákat is.

  4. Egy tapadásmentes serpenyőben az olaj másik felét felhevítjük, és elkezdjük sütni benne a felhabosított tojásokat.

  5. Visszavesszük a hőmérsékletet és lefedjük, hogy biztosan átsüljön. Amikor a teteje is megszilárdult, a felére rászedjük a megpirított tarjás ceruzababot, és ráhajtjuk az omlett másik felét. 

habos-omlett-sonkas-ceruzababbal-2
Habos omlett tarjás ceruzababbal (Fotó: Street Kitchen)

Ez a habos omlett tarjás ceruzababbal ideális reggelire, vacsorára vagy akár egy hétvégi brunchra is. A habos tojás selymessége és a füstös tarja zöldséges töltelékkel kombinálva olyan ételt ad, ami egyszerre egyszerű és különleges. Egy kis friss kenyérrel vagy pirítóssal az igazi.

Ha bejönnek a gyors, tojásos ételek, mint ez a habos omlett tarjás ceruzababbal, próbáld ki ezeket is:

A tökéletes rántottás burrito

Lazacos bagel

Spárgás frittata

Ha tetszett a habos omlett tarjás ceruzababbal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése