Street Kitchen

Háromnővérleves

Három nővér leves

Hozzávalók
30 ml
olaj
1 fej
hagyma
(kb. 180 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
2 ek
szardellapaszta
350 g
sütőtök
1.6 l
zöldségalaplé
só, bors
1 tk
chilipehely
1 ek
provence-i fűszerkeverék
310 g
fehér bab
400 g
konzerv kukorica
1 ek
keményítő
200 ml
főzőtejszín

Elkészítés

A három nővér leves elkészítéséhez közepesen erős lángon olajat hevítünk egy nagyobb lábasban, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. 2-3 perc pirítás után jöhet bele a szardellapaszta és a felkockázott sütőtök, majd 1-2 perc pirítás után felöntjük az alaplével. Amikor felforrt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a chilit és a fűszerkeveréket, és puhára főzzük a tököt. Amikor megpuhult, hozzákeverjük a lecsöpögtetett babot és kukoricát, majd mikor ismét felforrt, hozzáöntjük a tejszínnel kikevert keményítőt is. Egyet forralunk rajta, majd lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet, tálalhatjuk is a levesünket.

Három nővér leves
Három nővér leves
  • Előkészítési idő: 5 perc
  • Elkészítési idő: kb. 20 perc
  • Összesen: kb. 25 perc

www.streetkitchen.hu

A három nővér leves Észak-Amerika őslakosaitól ered. A három fő termény, a bab, a kukorica és a sütőtök mindegyike egy hasznos növény, ami azon kívül, hogy tápláló, egymást is segítik a növekedésben, akár a testvérek.

Hozzávalók

4 főre
30 ml
olaj
1 fej
hagyma
(kb. 180 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
2 ek
szardellapaszta
350 g
sütőtök
1.6 l
zöldségalaplé
só, bors
1 tk
chilipehely
1 ek
provence-i fűszerkeverék
310 g
fehér bab
400 g
konzerv kukorica
1 ek
keményítő
200 ml
főzőtejszín

A három nővér leves elkészítéséhez közepesen erős lángon olajat hevítünk egy nagyobb lábasban, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. 2-3 perc pirítás után jöhet bele a szardellapaszta és a felkockázott sütőtök, majd 1-2 perc pirítás után felöntjük az alaplével. Amikor felforrt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a chilit és a fűszerkeveréket, és puhára főzzük a tököt. Amikor megpuhult, hozzákeverjük a lecsöpögtetett babot és kukoricát, majd mikor ismét felforrt, hozzáöntjük a tejszínnel kikevert keményítőt is. Egyet forralunk rajta, majd lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet, tálalhatjuk is a levesünket.

Három nővér leves
Három nővér leves
  • Előkészítési idő: 5 perc
  • Elkészítési idő: kb. 20 perc
  • Összesen: kb. 25 perc

Ha tetszett a Három nővér leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept