A három nővér leves elkészítéséhez közepesen erős lángon olajat hevítünk egy nagyobb lábasban, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. 2-3 perc pirítás után jöhet bele a szardellapaszta és a felkockázott sütőtök, majd 1-2 perc pirítás után felöntjük az alaplével. Amikor felforrt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a chilit és a fűszerkeveréket, és puhára főzzük a tököt. Amikor megpuhult, hozzákeverjük a lecsöpögtetett babot és kukoricát, majd mikor ismét felforrt, hozzáöntjük a tejszínnel kikevert keményítőt is. Egyet forralunk rajta, majd lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet, tálalhatjuk is a levesünket.

- Előkészítési idő: 5 perc
- Elkészítési idő: kb. 20 perc
- Összesen: kb. 25 perc