Húsételek

Hátszínsteakzöldbors-mártással

Hátszín steak zöldbors-mártással

Hozzávalók
300 ml
habtejszín
20 g
vaj
2 szelet
hátszín kb. 300-400 g
olaj
só, bors
A zöldbors-mártáshoz
1 fej
hagyma (nagyobb)
2 ek
olívaolaj
1 ek
egész zöldbors
2 tk
dijoni mustár
só, bors
50 ml
víz
2 ek
sós lében eltett zöldbors
A püréhez
1 fej
zeller (nagyobb)
kb. 50 ml zeller főzőlé
100 g
hideg vaj
200 ml
tej
500 g
krumpli héjastól
só, bors
0.25 db
szerecsendió
A citromos zöldbabhoz
300 g
mirelit zöldbab
só, bors
2 - 3 gerezd
fokhagyma
0.5 db
citrom leve

Elkészítés

A zöldbors-mártáshoz egy serpenyőben az olívaolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a mozsárban lezúzott zöld borsot és a mustárt, majd felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és pár percet rotyogtatjuk. Leszűrjük, kicsit átpasszírozzuk, visszaöntjük a serpenyőbe, hozzáadjuk a vizet, felrottyantjuk, belerakjuk a lecsepegtetett zöld borsot, és kész is. Félrerakjuk.

A kockára vágott, megfőtt zellert leszűrjük, majd egy turmixgépben a főzőlével, a vajjal, a tej felével simára krémesítjük. A krumplit héjában megpuhítjuk a mikróban, megpucoljuk, majd áttörjük. Belekeverjük a tej kb. felét, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót.

A két pürét összekeverjük.

A zöldbabhoz közepesen forró serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rárakjuk a zöldbabot, átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd ha az egész szépen megpirult, ráfacsarjuk a citrom levét. Félretesszük.

Hátszín steak zöldbors-mártással

A steaket 0,5-1 cm vastag szeletekre vágjuk, kilapítjuk, és egy serpenyőben egy kevés olajon több részletben, magas hőmérsékleten, oldalanként fél-fél percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk közben, és 1-1 evőkanál tejszínes mártást adunk hozzá.

Tálaláskor a pürét a tányérra kanalazzuk, ráhalmozzuk a zöldbabot, majd a húst is, és a mártással fejezzük be.

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Mutatok nektek egy újabb király ünnepi kajaötletet, ami egyáltalán nem bonyolult, pár extra fogás miatt viszont simán megállja a helyét karácsonykor is! A húsból például villámgyorsan készre sülő minute steak lesz, amit egy frankó zöldbors-mártással és zelleres krumplipürével turbózunk, próbáljátok ki!

Hozzávalók

4 főre
300 ml
habtejszín
20 g
vaj
2 szelet
hátszín kb. 300-400 g
olaj
só, bors
A zöldbors-mártáshoz
1 fej
hagyma (nagyobb)
2 ek
olívaolaj
1 ek
egész zöldbors
2 tk
dijoni mustár
só, bors
50 ml
víz
2 ek
sós lében eltett zöldbors
A püréhez
1 fej
zeller (nagyobb)
kb. 50 ml zeller főzőlé
100 g
hideg vaj
200 ml
tej
500 g
krumpli héjastól
só, bors
0.25 db
szerecsendió
A citromos zöldbabhoz
300 g
mirelit zöldbab
só, bors
2 - 3 gerezd
fokhagyma
0.5 db
citrom leve

A zöldbors-mártáshoz egy serpenyőben az olívaolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a mozsárban lezúzott zöld borsot és a mustárt, majd felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és pár percet rotyogtatjuk. Leszűrjük, kicsit átpasszírozzuk, visszaöntjük a serpenyőbe, hozzáadjuk a vizet, felrottyantjuk, belerakjuk a lecsepegtetett zöld borsot, és kész is. Félrerakjuk.

A kockára vágott, megfőtt zellert leszűrjük, majd egy turmixgépben a főzőlével, a vajjal, a tej felével simára krémesítjük. A krumplit héjában megpuhítjuk a mikróban, megpucoljuk, majd áttörjük. Belekeverjük a tej kb. felét, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót.

A két pürét összekeverjük.

A zöldbabhoz közepesen forró serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rárakjuk a zöldbabot, átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd ha az egész szépen megpirult, ráfacsarjuk a citrom levét. Félretesszük.

Hátszín steak zöldbors-mártással

A steaket 0,5-1 cm vastag szeletekre vágjuk, kilapítjuk, és egy serpenyőben egy kevés olajon több részletben, magas hőmérsékleten, oldalanként fél-fél percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk közben, és 1-1 evőkanál tejszínes mártást adunk hozzá.

Tálaláskor a pürét a tányérra kanalazzuk, ráhalmozzuk a zöldbabot, majd a húst is, és a mártással fejezzük be.

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!

Ha tetszett a Hátszín steak zöldbors-mártással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept