Street Kitchen

Hidegsárgabarack-krémleves

Hideg sárgabarack-krémleves

Hozzávalók
1 kg
sárgabarack
3 - 4 ek
barackpálinka (ha ez nincs, rum vagy vodka is megteszi)
0.5 db
citrom leve
1 db
citrom reszelt héja
20 g
vaníliás cukor
1.5 ek
cukor (lehet több is, ízlés szerint)
250 g
görög joghurt
600 ml
hideg tej
200 ml
hideg tejszín

Elkészítés
A barackokból 2-3 keményebb darabot meghámozunk, 1 x 1 centis kockákra vágjuk, meglocsoljuk őket a barackpálinkával, és a hűtőbe tesszük pihenni. A többi barackot forró vízzel nyakon öntjük, és 2 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük, lehúzzuk a héjukat és kiszedjük a magjukat. Egy turmixba tesszük őket, meglocsoljuk a citromlével és ráreszeljük a citrom héját is. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a joghurtot, és krémesre zúzzuk. Ezután beleöntjük a tejet és a tejszínt, és ezekkel is összeturmixoljuk a levesünket. (Azért tesszük később bele a tejet és a tejszínt, hogy semmiképp ne csapódjon ki, hanem szép, krémes levest kapjunk.) A behűtött, pálinkás barackkockákkal tálaljuk a krémlevest.   

www.streetkitchen.hu

Ha csak pár perced van, de szeretnél kezdeni valamit a csodás, érett sárgabarackokkal, akkor mindenképp készítsd el ezt a krémlevest! Ráadásul ez a verzió főzés nélküli, így nem kell a tűzhely mellett aszalódni, mert csak egy turmixgépre lesz hozzá szükséged! :)

Hozzávalók

4 főre
1 kg
sárgabarack
3 - 4 ek
barackpálinka (ha ez nincs, rum vagy vodka is megteszi)
0.5 db
citrom leve
1 db
citrom reszelt héja
20 g
vaníliás cukor
1.5 ek
cukor (lehet több is, ízlés szerint)
250 g
görög joghurt
600 ml
hideg tej
200 ml
hideg tejszín
A barackokból 2-3 keményebb darabot meghámozunk, 1 x 1 centis kockákra vágjuk, meglocsoljuk őket a barackpálinkával, és a hűtőbe tesszük pihenni. A többi barackot forró vízzel nyakon öntjük, és 2 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük, lehúzzuk a héjukat és kiszedjük a magjukat. Egy turmixba tesszük őket, meglocsoljuk a citromlével és ráreszeljük a citrom héját is. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a joghurtot, és krémesre zúzzuk. Ezután beleöntjük a tejet és a tejszínt, és ezekkel is összeturmixoljuk a levesünket. (Azért tesszük később bele a tejet és a tejszínt, hogy semmiképp ne csapódjon ki, hanem szép, krémes levest kapjunk.) A behűtött, pálinkás barackkockákkal tálaljuk a krémlevest.   

Ha tetszett a Hideg sárgabarack-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept