Brutális kaják

Hortobágyipalacsinta

Hortobágyi palacsinta

Hozzávalók
1 kg
csontos egész csirke
60 g
kacsazsír
200 g
vöröshagyma
1 db
paprika
1 db
paradicsom
100 ml
tejföl
1 ek
pirospaprika
1 púpozott ek
liszt
1 l
alaplé
só, bors
őrölt kömény
1 gerezd
fokhagyma

Elkészítés

Zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, amíg a hagyma el nem kezd karamellizálódni, ezután hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot. Félrehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával, majd felöntjük kb. 1-2 dl alaplével. Visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, egy kevés köményt, borsozzuk, sózzuk, és közepes lángon, folyamatosan pótoljuk az elpárolgott vizet, amíg a hagymás alap el nem kezd szétfőni.

Hozzáadjuk a húst, és kb. 40 perc alatt készre főzzük. Amikor kissé kihűlt, lefejtjük a húst, késsel összevágjuk, és a hús szaftjából annyit adunk hozzá, hogy jó szaftos állagú legyen. Összekeverjük, és kissé összefőzzük. A maradék szafthoz adunk fél liter forró alaplevet. A tejfölt kikeverjük a liszttel és pár kanál alaplével, majd a forró szószhoz adjuk. Felforraljuk és átszűrjük, átpasszírozzuk. A palacsintákat megtöltjük a húsos raguval, majd behajtjuk két oldalát, és feltekerjük. Végül leöntjük a mártással, és egy kanál tejföllel tálaljuk.

 

www.streetkitchen.hu

Eredetileg egy éttermi újrahasznosítós kajáról van szó, amit a gyanakvóbb vendégek csak félve mernek megrendelni, ezt ne tagadjuk le. De akár tegnapról maradt egy kis csirkepörkölt, akár direktben futtok neki a készítésének, ebben a hortobágyi palacsintában nem fogtok csalódni. Ültessetek az asztal köré barátokat, dobjatok meg mindenkit 2-3 lazán hajtogatott, lágy paprikás mártással leöntött palacsintával (na ne szó szerint), és figyeljétek a hatást! Ugye hogy imádják?

Hozzávalók

10 palacsinta
1 kg
csontos egész csirke
60 g
kacsazsír
200 g
vöröshagyma
1 db
paprika
1 db
paradicsom
100 ml
tejföl
1 ek
pirospaprika
1 púpozott ek
liszt
1 l
alaplé
só, bors
őrölt kömény
1 gerezd
fokhagyma

Zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, amíg a hagyma el nem kezd karamellizálódni, ezután hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot. Félrehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával, majd felöntjük kb. 1-2 dl alaplével. Visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, egy kevés köményt, borsozzuk, sózzuk, és közepes lángon, folyamatosan pótoljuk az elpárolgott vizet, amíg a hagymás alap el nem kezd szétfőni.

Hozzáadjuk a húst, és kb. 40 perc alatt készre főzzük. Amikor kissé kihűlt, lefejtjük a húst, késsel összevágjuk, és a hús szaftjából annyit adunk hozzá, hogy jó szaftos állagú legyen. Összekeverjük, és kissé összefőzzük. A maradék szafthoz adunk fél liter forró alaplevet. A tejfölt kikeverjük a liszttel és pár kanál alaplével, majd a forró szószhoz adjuk. Felforraljuk és átszűrjük, átpasszírozzuk. A palacsintákat megtöltjük a húsos raguval, majd behajtjuk két oldalát, és feltekerjük. Végül leöntjük a mártással, és egy kanál tejföllel tálaljuk.

 

Ha tetszett a Hortobágyi palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept