Fantasztikus desszertek

Húsvéticitromoskoszorú

Húsvéti citromos koszorú

Hozzávalók
A süteményhez
375 g
liszt
1 tk
szódabikarbóna
1 tk
225 g
puha vaj
300 g
cukor
5 db
tojás
250 ml
görög joghurt
4 db
kezeletlen citrom héja
2 db
citrom frissen facsart leve
25 g
kókusz chips
A cukorsziruphoz
80 ml
víz
65 g
porcukor
2 ek
frissen facsart citromlé
A mázhoz
100 g
porcukor
2 ek
frissen facsart citromlé
1 ek
vaj

Elkészítés
img_9030.jpg
A vajat robotgéppel kikeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a  tojásokat és addig keverjük, amíg egyenletes, krémes tésztát kapunk. Hozzáadjuk a citromok reszelt héját és a frissen facsart citromlét.
img_9042.jpg
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. A lisztes keveréket, a joghurttal felváltva elkezdjük a tésztához adagolni. A tésztát kivajazott, kilisztezett koszorúformába öntjük és elegyengetjük a tetejét. 170 fokos sütőben 1 órán keresztül sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük. A sütőformából kivéve hagyjuk kihűlni.
image does not exist
A cukorsziruphoz a porcukrot a vízzel és a citromlével közepes lángol felforraljuk. A süti tetejét meglocsoljuk a sziruppal. Egy száraz serpenyőben, nagy lángon, gyakori rázogatás mellett aranybarnára pirítjuk a kókusz chipset, majd félretesszük. A mázhoz egy habverővel simára, mézállagúra, keverjük a porcukrot a citromlével és az olvasztott vajjal. Ha elkészült, akkor bevonjuk a mázzal a sütemény tetejét és megszórjuk a pirított kókusz chipsszel.

www.streetkitchen.hu

A húsvéthoz, talán a frissessége miatt is, de nagyon passzolnak a citromos édességek, ezért is hoztunk el nektek egy szuper citromos koszorú receptet. A tetejét kedvünk szerint díszíthetjük így a lakás húsvéti dekorációjaként is szolgálhat...persze amíg el nem fogy...nálunk azért ehhez nem kellett sokat várni, na de vágjunk is bele!

Hozzávalók

8 főre
A süteményhez
375 g
liszt
1 tk
szódabikarbóna
1 tk
225 g
puha vaj
300 g
cukor
5 db
tojás
250 ml
görög joghurt
4 db
kezeletlen citrom héja
2 db
citrom frissen facsart leve
25 g
kókusz chips
A cukorsziruphoz
80 ml
víz
65 g
porcukor
2 ek
frissen facsart citromlé
A mázhoz
100 g
porcukor
2 ek
frissen facsart citromlé
1 ek
vaj
img_9030.jpg
A vajat robotgéppel kikeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a  tojásokat és addig keverjük, amíg egyenletes, krémes tésztát kapunk. Hozzáadjuk a citromok reszelt héját és a frissen facsart citromlét.
img_9042.jpg
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. A lisztes keveréket, a joghurttal felváltva elkezdjük a tésztához adagolni. A tésztát kivajazott, kilisztezett koszorúformába öntjük és elegyengetjük a tetejét. 170 fokos sütőben 1 órán keresztül sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük. A sütőformából kivéve hagyjuk kihűlni.
image does not exist
A cukorsziruphoz a porcukrot a vízzel és a citromlével közepes lángol felforraljuk. A süti tetejét meglocsoljuk a sziruppal. Egy száraz serpenyőben, nagy lángon, gyakori rázogatás mellett aranybarnára pirítjuk a kókusz chipset, majd félretesszük. A mázhoz egy habverővel simára, mézállagúra, keverjük a porcukrot a citromlével és az olvasztott vajjal. Ha elkészült, akkor bevonjuk a mázzal a sütemény tetejét és megszórjuk a pirított kókusz chipsszel.

Ha tetszett a Húsvéti citromos koszorú receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept