Húsételek

Húsvétitöltöttdagadóspenótostabuléval

Húsvéti töltött dagadó spenótos tabuléval

Hozzávalók
1.2 kg
sertésdagadó
1 ek
étolaj
só, bors
6 db
tojás
200 g
szikkadt kalács
200 ml
tej
100 g
kenyérszalonna
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
magos mustár
2 tk
ecetes torma
150 g
főtt-füstölt sonka
1 csokor
snidling
A kencéhez
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
étolaj
A spenótos tabuléhoz
100 g
bulgur
250 ml
zöldségalaplé
2 db
kígyóuborka
5 db
paradicsom
(90 g/db)
3 szál
újhagyma
2 csokor
petrezselyemzöld
0.5 csokor
menta
50 g
bébispenót
0.5 db
citrom
4
evőkanál olívaolaj
só, bors

Elkészítés

A töltött dagadó elkészítéséhez először magát a dagadót megnyitjuk, kiklopfoljuk, bekenjük egy kevés olajjal és sózzuk, borsozzuk. 

Egy lábos vízben 4 db tojást keményre főzünk. A kalácsot felkockázzuk és meglocsoljuk a tejjel. Közben az apróra vágott kenyérszalonnát elkezdjük pirítani egy kisebb serpenyőben, és amint kisült egy kis zsiradék belőle, rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát, és lepirítjuk. 

A beáztatott kalácsot kinyomkodjuk, és egy keverőtálban összekeverjük a pirított szalonnás hagymával, 2 db nyers tojással, a mustárral és a tormával. A sonkát felkockázzuk, és ez is mehet a kalácsos keverékbe, végül belekeverjük a finomra vágott snidlinget és a felkockázott főtt tojást is. Sózzuk és borsozzuk, aztán az egészet alaposan összekeverjük, és megkenjük vele a dagadót. 

Szorosan feltekerjük, majd sütőpapírba és alufóliába tekerjük. Az így kapott rudat tepsire fektetjük és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán keresztül sütjük. Ezután kicsomagoljuk, megkenjük a zúzott fokhagymával elkevert olajjal és tovább sütjük még kb. 30 percet. 

Spenótos tabulé

A körethez a bulgurt egy gyorsforralóba tesszük és felöntjük az alaplével. Közepes lángon felforraljuk, majd lefedve készre pároljuk. Az uborkából és a paradicsomból eltávolítjuk a magokat és apró kockákra vágjuk. Az újhagymát is vékonyan felkarikázzuk és egy tálba szórjuk az aprított ubival és paradicsommal együtt. A zöldfűszereket finomra, a spenótot pedig durvára vágjuk, és ezeket is a tálba szórjuk. Hozzáadjuk a megfőtt bulgurt, belereszeljük fél citrom héját és belefacsarjuk a levét is, mehet bele az olívaolaj, sózzuk, borsozzuk, és végül az egészet alaposan átkeverjük.

A megsült dagadót karikákra vágjuk és a spenótos tabuléval együtt tálaljuk.

husveti-toltott-dagado-spenotos-tabuleval
Húsvéti töltött dagadó spenótos tabuléval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 
  • Sütési idő: 1,5 óra

Még nincsenek meg a húsvéti menü alappillérei? Ne hagyd ki ezeket a kajákat a töltött dagadó mellett!

Füstölt csülök franciasalátával

Húsvéti töltött csirkecomb

Stefánia-dagadó

www.streetkitchen.hu

Tomi húsvétra egy nagyon színes, nagyon pöpec töltött dagadót dobott össze, amivel kellemesen jóllaknak majd a vendégek, de marad hely a desszertnek is!

Hozzávalók

4 főre
1.2 kg
sertésdagadó
1 ek
étolaj
só, bors
6 db
tojás
200 g
szikkadt kalács
200 ml
tej
100 g
kenyérszalonna
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
magos mustár
2 tk
ecetes torma
150 g
főtt-füstölt sonka
1 csokor
snidling
A kencéhez
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
étolaj
A spenótos tabuléhoz
100 g
bulgur
250 ml
zöldségalaplé
2 db
kígyóuborka
5 db
paradicsom
(90 g/db)
3 szál
újhagyma
2 csokor
petrezselyemzöld
0.5 csokor
menta
50 g
bébispenót
0.5 db
citrom
4
evőkanál olívaolaj
só, bors

A töltött dagadó elkészítéséhez először magát a dagadót megnyitjuk, kiklopfoljuk, bekenjük egy kevés olajjal és sózzuk, borsozzuk. 

Egy lábos vízben 4 db tojást keményre főzünk. A kalácsot felkockázzuk és meglocsoljuk a tejjel. Közben az apróra vágott kenyérszalonnát elkezdjük pirítani egy kisebb serpenyőben, és amint kisült egy kis zsiradék belőle, rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát, és lepirítjuk. 

A beáztatott kalácsot kinyomkodjuk, és egy keverőtálban összekeverjük a pirított szalonnás hagymával, 2 db nyers tojással, a mustárral és a tormával. A sonkát felkockázzuk, és ez is mehet a kalácsos keverékbe, végül belekeverjük a finomra vágott snidlinget és a felkockázott főtt tojást is. Sózzuk és borsozzuk, aztán az egészet alaposan összekeverjük, és megkenjük vele a dagadót. 

Szorosan feltekerjük, majd sütőpapírba és alufóliába tekerjük. Az így kapott rudat tepsire fektetjük és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán keresztül sütjük. Ezután kicsomagoljuk, megkenjük a zúzott fokhagymával elkevert olajjal és tovább sütjük még kb. 30 percet. 

Spenótos tabulé

A körethez a bulgurt egy gyorsforralóba tesszük és felöntjük az alaplével. Közepes lángon felforraljuk, majd lefedve készre pároljuk. Az uborkából és a paradicsomból eltávolítjuk a magokat és apró kockákra vágjuk. Az újhagymát is vékonyan felkarikázzuk és egy tálba szórjuk az aprított ubival és paradicsommal együtt. A zöldfűszereket finomra, a spenótot pedig durvára vágjuk, és ezeket is a tálba szórjuk. Hozzáadjuk a megfőtt bulgurt, belereszeljük fél citrom héját és belefacsarjuk a levét is, mehet bele az olívaolaj, sózzuk, borsozzuk, és végül az egészet alaposan átkeverjük.

A megsült dagadót karikákra vágjuk és a spenótos tabuléval együtt tálaljuk.

husveti-toltott-dagado-spenotos-tabuleval
Húsvéti töltött dagadó spenótos tabuléval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 
  • Sütési idő: 1,5 óra

Még nincsenek meg a húsvéti menü alappillérei? Ne hagyd ki ezeket a kajákat a töltött dagadó mellett!

Füstölt csülök franciasalátával

Húsvéti töltött csirkecomb

Stefánia-dagadó

Ha tetszett a Húsvéti töltött dagadó spenótos tabuléval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept