Húsételek

Ikeássvédhúsgolyó

Ikeás svéd húsgolyó

Hozzávalók
1 kg
darált marhanyak (vagy más, zsíros darált hús)
1 fej
hagyma
3 szelet
vastag kenyér héj nélkül
150 ml
tej
2 db
tojás
0.5 tk
őrölt szegfűbors
frissen reszelt szerecsendió
frissen őrölt bors
200 ml
húsleves
1 ek
liszt
150 ml
tejföl
szójaszósz (elhagyható)
A tálaláshoz
ribizlilekvár/áfonyalekvár
sült krumpli
4 ek
vaj

Elkészítés
A kenyeret aprítógépben morzsásra aprítjuk, közepes tálba tesszük és felöntjük a tejjel. Hagyjuk pihenni, hogy magába szívja a tejet.A darált húst egy nagy keverőtálba tesszük, hozzákeverjük a tejes kenyérmorzsát, belereszeljük a megpucolt hagymát, majd a kissé felvert tojásokat is. Fűszerezzük, alaposan összedolgozzuk és 15 percig pihentetjük. A masszából nedves kézzel diónyi golyókat formázunk.Egy nagy serpenyőben 2 kanál vajat olvasztunk. Egyszerre kb. 10 húsgolyót sütünk benne magas lángon kb. 10 percig, idő közben átforgatva őket, hogy minden oldalukon megpiruljanak. Amikor a hús átsült, kiszedjük a golyókat, melegen tartjuk, amíg a többi is kisül.
img_1834.jpg
A serpenyőből kiöntjük a zsiradékot, visszatesszük közepesen erős lángra. Megszórjuk liszttel, felkapargatjuk a lesült húsdarabokat és felöntjük a húslevessel. Kb. a felére beforraljuk, ha kell, átszűrjük. Hozzákeverjük a maradék 2 kanál vajat és a tejfölt és éppen csak összemelegítjük. A mártást a húsgolyókra kanalazzuk, sült krumplit és áfonya- vagy ribizlilekvárt adunk mellé.
img_1865.jpg

www.streetkitchen.hu

A svéd húsgolyó nagyon finom dolog és már nem csak bútoráruházakban juthattok hozzá. Nézzétek csak!

Hozzávalók

60 darabhoz
1 kg
darált marhanyak (vagy más, zsíros darált hús)
1 fej
hagyma
3 szelet
vastag kenyér héj nélkül
150 ml
tej
2 db
tojás
0.5 tk
őrölt szegfűbors
frissen reszelt szerecsendió
frissen őrölt bors
200 ml
húsleves
1 ek
liszt
150 ml
tejföl
szójaszósz (elhagyható)
A tálaláshoz
ribizlilekvár/áfonyalekvár
sült krumpli
4 ek
vaj
A kenyeret aprítógépben morzsásra aprítjuk, közepes tálba tesszük és felöntjük a tejjel. Hagyjuk pihenni, hogy magába szívja a tejet.A darált húst egy nagy keverőtálba tesszük, hozzákeverjük a tejes kenyérmorzsát, belereszeljük a megpucolt hagymát, majd a kissé felvert tojásokat is. Fűszerezzük, alaposan összedolgozzuk és 15 percig pihentetjük. A masszából nedves kézzel diónyi golyókat formázunk.Egy nagy serpenyőben 2 kanál vajat olvasztunk. Egyszerre kb. 10 húsgolyót sütünk benne magas lángon kb. 10 percig, idő közben átforgatva őket, hogy minden oldalukon megpiruljanak. Amikor a hús átsült, kiszedjük a golyókat, melegen tartjuk, amíg a többi is kisül.
img_1834.jpg
A serpenyőből kiöntjük a zsiradékot, visszatesszük közepesen erős lángra. Megszórjuk liszttel, felkapargatjuk a lesült húsdarabokat és felöntjük a húslevessel. Kb. a felére beforraljuk, ha kell, átszűrjük. Hozzákeverjük a maradék 2 kanál vajat és a tejfölt és éppen csak összemelegítjük. A mártást a húsgolyókra kanalazzuk, sült krumplit és áfonya- vagy ribizlilekvárt adunk mellé.
img_1865.jpg

Ha tetszett az Ikeás svéd húsgolyó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept