Street food

IMÁDJUK:Tócsnigyros

IMÁDJUK: Tócsni gyros

Hozzávalók
A tócsnihoz
1 kg
krumpli
4 ek
liszt
6 gerezd
fokhagyma
2 db
tojás
100 ml
víz
só, bors
4 ek
olaj a sütéshez
A csirkemellhez
500 g
csirkemellfilé
2 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
2 tk
bazsalikom
2 tk
oregánó
1 tk
kakukkfű
100 ml
olívaolaj
só, bors
A szószhoz
200 ml
görög joghurt
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
Az összeállításhoz
0.5 fej
jégsaláta
1 fej
lilahagyma
2 db
paradicsom

Elkészítés
A krumplikat meghámozzuk, lereszeljük és fél órán át állni hagyjuk, majd leöntjük a levét. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan összekeverjük a masszát,  és egy forró serpenyőbe kanalazva 1-1 evőkanál olajon 4 nagy tócsnit sütünk. Ha kicsit kisebbek, mint a serpenyő, akkor könnyebb megfordítani. Aranybarnára sütjük mindkét oldalát. (Ne süssük túl nagy hőfokon, mert akkor a külseje megég, a belseje viszont nyers marad!)
A csirkemellet és a hagymát ujjnyi csíkokra vágjuk, az olajat a fűszerekkel összekeverjük, majd jól beleforgatjuk a húst és a hagymát is. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, jól szétterítjük, és 190 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
A joghurtba belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük.Tálalásnál a tócsnikat megkenjük a joghurtos öntettel, az egyik felére pakoljuk a húst, majd a zöldségeket, és félbehajtjuk.

www.streetkitchen.hu

A gyrost és a tócsnit szerintem mindenki imádja. De ami még imádnivalóbb, az ennek a két kajának a házassága! Próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni! :P

Hozzávalók

4 személyre
A tócsnihoz
1 kg
krumpli
4 ek
liszt
6 gerezd
fokhagyma
2 db
tojás
100 ml
víz
só, bors
4 ek
olaj a sütéshez
A csirkemellhez
500 g
csirkemellfilé
2 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
2 tk
bazsalikom
2 tk
oregánó
1 tk
kakukkfű
100 ml
olívaolaj
só, bors
A szószhoz
200 ml
görög joghurt
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
Az összeállításhoz
0.5 fej
jégsaláta
1 fej
lilahagyma
2 db
paradicsom
A krumplikat meghámozzuk, lereszeljük és fél órán át állni hagyjuk, majd leöntjük a levét. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan összekeverjük a masszát,  és egy forró serpenyőbe kanalazva 1-1 evőkanál olajon 4 nagy tócsnit sütünk. Ha kicsit kisebbek, mint a serpenyő, akkor könnyebb megfordítani. Aranybarnára sütjük mindkét oldalát. (Ne süssük túl nagy hőfokon, mert akkor a külseje megég, a belseje viszont nyers marad!)
A csirkemellet és a hagymát ujjnyi csíkokra vágjuk, az olajat a fűszerekkel összekeverjük, majd jól beleforgatjuk a húst és a hagymát is. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, jól szétterítjük, és 190 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
A joghurtba belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük.Tálalásnál a tócsnikat megkenjük a joghurtos öntettel, az egyik felére pakoljuk a húst, majd a zöldségeket, és félbehajtjuk.

Ha tetszett az IMÁDJUK: Tócsni gyros receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept