Húsételek

Jambalaya!

Jambalaya!

Hozzávalók
1 fej
közepes vöröshagyma
1 szál
angolzeller
2 db
kaliforniai paprika
1 marék
paprikás kolbász
1 db
nagyobb paradicsom
3 ek
passzírozott paradicsompüré (passata di pomodoro)
1 bögre
hosszúszemű rizs
4 - 5 dl
alaplé
2 gerezd
fokhagyma
1 db
csirkemellfilé
1 csokor
friss petrezselyem
1 csipet
cayenne bors
1 csipet
fehérbors
1 csipet
kakukkfű
2 db
zsályalevél
2 db
babérlevél
1 ek
vaj

Elkészítés
Először kis vajat forrósítunk, és a felkarikázott kolbászt szépen, óvatosan megsütjük, de vigyázva, meg ne égjen. Ha ez rendben, a nagyjából egyenlő darabokra vágott Szentháromságot (hagyma, zeller, kaliforniai paprika) rátesszük, és megfonnyasztjuk.
Mindezek után egy apróra vágott paradicsomot is mellédobunk, majd a püréből is teszünk rá egy keveset, majd néhány fokhagymát is utána dobok.
Adok nekik egy-két percet, majd rájuk öntöm a rizst, és felöntöm alaplével, melyet ha elfőtt, pótolok.
Jöhetnek a fűszerek: kakukkfű, cayenne bors, fehérbors, babérlevél, zsálya, és só. Ezután jön a végső tuning: apróra kockázott csirkemellfilé, de ha más van, az is mehet, csak arra figyeljetek, hogy az eltérő húsoknak megnőhet, vagy épp csökkenhet a főzési idejük.
Apróra vágott petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A Jambalaya nem más, mint a magyar rizses hús szemérmetlen lenyúlása, majd átalakítása. Szerencsére ezért mi nem haragszunk, sőt, össze is dobtunk egyet, hadd tudja meg mindenki, mik zajlanak New Orleansban.

Hozzávalók

1
1 fej
közepes vöröshagyma
1 szál
angolzeller
2 db
kaliforniai paprika
1 marék
paprikás kolbász
1 db
nagyobb paradicsom
3 ek
passzírozott paradicsompüré (passata di pomodoro)
1 bögre
hosszúszemű rizs
4 - 5 dl
alaplé
2 gerezd
fokhagyma
1 db
csirkemellfilé
1 csokor
friss petrezselyem
1 csipet
cayenne bors
1 csipet
fehérbors
1 csipet
kakukkfű
2 db
zsályalevél
2 db
babérlevél
1 ek
vaj
Először kis vajat forrósítunk, és a felkarikázott kolbászt szépen, óvatosan megsütjük, de vigyázva, meg ne égjen. Ha ez rendben, a nagyjából egyenlő darabokra vágott Szentháromságot (hagyma, zeller, kaliforniai paprika) rátesszük, és megfonnyasztjuk.
Mindezek után egy apróra vágott paradicsomot is mellédobunk, majd a püréből is teszünk rá egy keveset, majd néhány fokhagymát is utána dobok.
Adok nekik egy-két percet, majd rájuk öntöm a rizst, és felöntöm alaplével, melyet ha elfőtt, pótolok.
Jöhetnek a fűszerek: kakukkfű, cayenne bors, fehérbors, babérlevél, zsálya, és só. Ezután jön a végső tuning: apróra kockázott csirkemellfilé, de ha más van, az is mehet, csak arra figyeljetek, hogy az eltérő húsoknak megnőhet, vagy épp csökkenhet a főzési idejük.
Apróra vágott petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Ha tetszett a Jambalaya! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept