Húsételek

Kalácsbundásrántottdobverősmashedkrumplival

Kalácsbundás rántott dobverő smashed krumplival

Hozzávalók
4 db
csirkealsócomb
só, bors
100 g
finomliszt
2 db
tojás
200 g
kalácsmorzsa
200 ml
tej
0.5 db
citrom leve
2 ek
majonéz
2 ek
tejföl
1 csokor
snidling
1 csokor
petrezselyem
1 csokor
kapor
1 tk
mustár
só, bors
0.5 tk
fokhagymapor
A smashed krumplihoz
10 db
apró szemű burgonya
50 ml
olívaolaj
só, bors
200 g
reszelt parmezán
bő étolaj a sütéshez
A ranch mártáshoz

Elkészítés

A kalácsbundás rántott dobverő elkészítésének első lépése, hogy a csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk és duplán bepanírozzuk: előbb lisztbe, aztán tojásba, majd megint lisztbe és tojásba, végül pedig kalácsmorzsába forgatjuk őket. A bepanírozott combokat forró, kb.160 fokos olajban 6-7 perc alatt készre sütjük.

A ranch szószhoz először az írót készítjük el. Ehhez a tejet elkeverjük a citromlével és néhány percet állni hagyjuk. Hozzáadjuk a majonézt és a tejfölt, majd alaposan elkeverjük.

Mehet bele a felaprított snidling, petrezselyem és kapor, valamint a mustár is. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymaport, ismét alaposan elkeverjük és felhasználásig a hűtőbe tesszük.

A krumplikat egy lábas vízben teljesen puhára főzzük, így fognak igazán ropogósra sülni majd a sütőben. Az olívaolajban elkeverjük a sót és borsot, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, ahová a krumplikat fogjuk rakni, kanalazunk belőle és meghintjük parmezánnal.
X alakot vágunk a megfőtt krumplikba, a fűszeres olajra helyezzük és egy pohárral vagy burgersmasherrel kilapítjuk őket. A tetejüket is megkenjük a fűszeres olajjal és megszórjuk reszelt parmezánnal, és mehetnek a 200 fokra előmelegített sütőbe 30 percre.

A rántott csirkecombot a smashed krumplival és a mártással együtt tálaljuk.

kalacsbundas-rantott-dobvero
Kalácsbundás rántott dobverő smashed krumplival (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Sütési idő: 30 perc

www.streetkitchen.hu

Ez a kaja szinte mindenkiben nosztalgiát ébreszt, de ilyen formában még tuti nem etted!

Hozzávalók

2 főre
4 db
csirkealsócomb
só, bors
100 g
finomliszt
2 db
tojás
200 g
kalácsmorzsa
200 ml
tej
0.5 db
citrom leve
2 ek
majonéz
2 ek
tejföl
1 csokor
snidling
1 csokor
petrezselyem
1 csokor
kapor
1 tk
mustár
só, bors
0.5 tk
fokhagymapor
A smashed krumplihoz
10 db
apró szemű burgonya
50 ml
olívaolaj
só, bors
200 g
reszelt parmezán
bő étolaj a sütéshez
A ranch mártáshoz

A kalácsbundás rántott dobverő elkészítésének első lépése, hogy a csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk és duplán bepanírozzuk: előbb lisztbe, aztán tojásba, majd megint lisztbe és tojásba, végül pedig kalácsmorzsába forgatjuk őket. A bepanírozott combokat forró, kb.160 fokos olajban 6-7 perc alatt készre sütjük.

A ranch szószhoz először az írót készítjük el. Ehhez a tejet elkeverjük a citromlével és néhány percet állni hagyjuk. Hozzáadjuk a majonézt és a tejfölt, majd alaposan elkeverjük.

Mehet bele a felaprított snidling, petrezselyem és kapor, valamint a mustár is. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymaport, ismét alaposan elkeverjük és felhasználásig a hűtőbe tesszük.

A krumplikat egy lábas vízben teljesen puhára főzzük, így fognak igazán ropogósra sülni majd a sütőben. Az olívaolajban elkeverjük a sót és borsot, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, ahová a krumplikat fogjuk rakni, kanalazunk belőle és meghintjük parmezánnal.
X alakot vágunk a megfőtt krumplikba, a fűszeres olajra helyezzük és egy pohárral vagy burgersmasherrel kilapítjuk őket. A tetejüket is megkenjük a fűszeres olajjal és megszórjuk reszelt parmezánnal, és mehetnek a 200 fokra előmelegített sütőbe 30 percre.

A rántott csirkecombot a smashed krumplival és a mártással együtt tálaljuk.

kalacsbundas-rantott-dobvero
Kalácsbundás rántott dobverő smashed krumplival (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Sütési idő: 30 perc

Ha tetszett a Kalácsbundás rántott dobverő smashed krumplival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept