A töltelékhez a túrót villával áttörjük, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük az aprított kaporral és a tejföllel.
A csirkemelleket megtisztítjuk és egy vízszintes vágással majdnem teljesen átvágjuk. Az így kapott nyitott szeleteket óvatosan kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Eloszlatjuk a hússzeleteken a tölteléket egy csíkban, majd feltekerjük és szorosan folpackba csomagoljuk.
30 percre fagyasztóba tesszük a feltekert húsokat, hogy könnyebb legyen panírozni, majd kicsomagoljuk a folpackból és a klasszikus módon liszt, tojás, zsemlemorzsa trióba forgatjuk. Ezután még egyszer megmárjuk a tojásban és újra átforgatjuk a zsemlemorzsában. Ez a dupla réteg panír segít megelőzni, hogy kifolyjon a töltelék sütés közben.
Olajat hevítünk egy közepes lábasban, és kb. 150 fokos bő olajban kisütjük a tekercseket.
Ízlés szerinti körettel, salátával vagy sült krumplival tálaljuk.
Kaprostúróvaltöltöttcsirkemell
Ha unod a klasszikus rántott csirkét, de nem mondanál le a ropogós panírról, akkor ez a kapros-túrós változat lesz az új kedvenced!
A kapros túróval töltött csirkemell egy igazi frissítő csavar a megszokott töltött húsokon: könnyed, nyári hangulatú, mégis tartalmas fogás, amiben a túró krémessége és a kapor üde karaktere tökéletesen feldobja a semlegesebb ízű csirkemellet. Nem tolakodó, nem túl zsíros, és simán elfér akár egy vasárnapi ebéd, akár egy hétköznapi „valami különlegesebb” vacsora menüjében is.
Hozzávalók
A húshoz
Elkészítés
A töltelékhez a túrót villával áttörjük, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük az aprított kaporral és a tejföllel.
A csirkemelleket megtisztítjuk és egy vízszintes vágással majdnem teljesen átvágjuk. Az így kapott nyitott szeleteket óvatosan kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Eloszlatjuk a hússzeleteken a tölteléket egy csíkban, majd feltekerjük és szorosan folpackba csomagoljuk.
30 percre fagyasztóba tesszük a feltekert húsokat, hogy könnyebb legyen panírozni, majd kicsomagoljuk a folpackból és a klasszikus módon liszt, tojás, zsemlemorzsa trióba forgatjuk. Ezután még egyszer megmárjuk a tojásban és újra átforgatjuk a zsemlemorzsában. Ez a dupla réteg panír segít megelőzni, hogy kifolyjon a töltelék sütés közben.
Olajat hevítünk egy közepes lábasban, és kb. 150 fokos bő olajban kisütjük a tekercseket.
Ízlés szerinti körettel, salátával vagy sült krumplival tálaljuk.

Ha vastagabb tekercseket készítettünk, akkor tálalás előtt érdemes még 180 fokra előmelegített sütőbe is berakni a húst 15 percre, hogy biztosan átsüljön.
A kapros túróval töltött csirkemell mellé ezeket a köreteket készítsd el:
Ha tetszett a kapros túróval töltött csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



