Csirkemell receptek

Kaprostúróvaltöltöttcsirkemell

Kapros túróval töltött csirkemell
Kapros túróval töltött csirkemell krumplival és salátával

Hozzávalók
300 g
túró
bors
1 csokor
kapor
1 ek
tejföl
A húshoz
600 g
csirkemellfilé
bors
100 g
finomliszt
3 db
tojás
200 g
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez

Elkészítés
  1. A töltelékhez a túrót villával áttörjük, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük az aprított kaporral és a tejföllel. 

  2. A csirkemelleket megtisztítjuk és egy vízszintes vágással majdnem teljesen átvágjuk. Az így kapott nyitott szeleteket óvatosan kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Eloszlatjuk a hússzeleteken a tölteléket egy csíkban, majd feltekerjük és szorosan folpackba csomagoljuk.

  3. 30 percre fagyasztóba tesszük a feltekert húsokat, hogy könnyebb legyen panírozni, majd kicsomagoljuk a folpackból és a klasszikus módon liszt, tojás, zsemlemorzsa trióba forgatjuk. Ezután még egyszer megmárjuk a tojásban és újra átforgatjuk a zsemlemorzsában. Ez a dupla réteg panír segít megelőzni, hogy kifolyjon a töltelék sütés közben.

  4. Olajat hevítünk egy közepes lábasban, és kb. 150 fokos bő olajban kisütjük a tekercseket.

  5. Ízlés szerinti körettel, salátával vagy sült krumplival tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ha unod a klasszikus rántott csirkét, de nem mondanál le a ropogós panírról, akkor ez a kapros-túrós változat lesz az új kedvenced!

A kapros túróval töltött csirkemell egy igazi frissítő csavar a megszokott töltött húsokon: könnyed, nyári hangulatú, mégis tartalmas fogás, amiben a túró krémessége és a kapor üde karaktere tökéletesen feldobja a semlegesebb ízű csirkemellet. Nem tolakodó, nem túl zsíros, és simán elfér akár egy vasárnapi ebéd, akár egy hétköznapi „valami különlegesebb” vacsora menüjében is.

Hozzávalók

4 főre
300 g
túró
bors
1 csokor
kapor
1 ek
tejföl
A húshoz
600 g
csirkemellfilé
bors
100 g
finomliszt
3 db
tojás
200 g
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A töltelékhez a túrót villával áttörjük, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük az aprított kaporral és a tejföllel. 

  2. A csirkemelleket megtisztítjuk és egy vízszintes vágással majdnem teljesen átvágjuk. Az így kapott nyitott szeleteket óvatosan kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Eloszlatjuk a hússzeleteken a tölteléket egy csíkban, majd feltekerjük és szorosan folpackba csomagoljuk.

  3. 30 percre fagyasztóba tesszük a feltekert húsokat, hogy könnyebb legyen panírozni, majd kicsomagoljuk a folpackból és a klasszikus módon liszt, tojás, zsemlemorzsa trióba forgatjuk. Ezután még egyszer megmárjuk a tojásban és újra átforgatjuk a zsemlemorzsában. Ez a dupla réteg panír segít megelőzni, hogy kifolyjon a töltelék sütés közben.

  4. Olajat hevítünk egy közepes lábasban, és kb. 150 fokos bő olajban kisütjük a tekercseket.

  5. Ízlés szerinti körettel, salátával vagy sült krumplival tálaljuk.

Ha tetszett a kapros túróval töltött csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése