A karácsonyi kuglóf első lépéseként a langyos tejbe belekeverünk 1 teáskanál cukrot és 1 evőkanál lisztet a kimért mennyiségekből. Belemorzsoljuk az élesztőt, és langyos helyen hagyjuk felfutni. A cukorból félreteszünk még egy evőkanállal későbbre, a többit pedig a liszttel és a vaníliás cukorral együtt egy keverőgép üstjébe szórjuk. Hozzáadjuk a felkockázott kandírozott citromhéjat és a reszelt citromhéjat is a narancslikőrrel együtt. Belekeverjük a vajat és a tojásokat, majd a felfutott élesztős keveréket is, és az egészből sima tésztát dagasztunk.
Lefedve langyos helyen 40 percig kelesztjük, majd lisztezett felületen kettéosztjuk a tésztát és két rúddá sodorjuk. A félretett cukorba belekeverjük a fahéjat, és meghempergetjük benne az egyik tésztarudat. A két rudat összefonjuk, és az alaposan kivajazott kuglófformába fektetjük. Letakarjuk és újabb 40 percig kelesztjük langyos helyen, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon barnulna a teteje, a sütési idő felében egy sütőpapírral letakarjuk. Még melegen kiborítjuk a formából, langyosra hűtjük és megszórjuk vaníliás porcukorral.

- Elkészítési idő: 1 óra
- Pihentetési idő: 1 óra 20 perc
- Sütési idő: 35 perc