Ez a karácsonyi Oreo sajttorta tökéletes lesz, hogy levedd a vendégeket a lábukról!
A kekszes sajttorta alapjához szétszedjük a kekszeket, és a tölteléket egy tálba tesszük, a kekszeket pedig egy aprítóban porrá törjük. A vajat felolvasztjuk, majd a kekszhez öntjük és összekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk egy állítható tortagyűrűt (vagy sütőpapírral kibéleljük a tortaformát), és lenyomkodjuk az aljára a vajas kekszmorzsát. 170 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig elősütjük, majd kivesszük és félretesszük.
Közben felvesszük a sütő hőmérsékletét 200 fokra.
A töltelékhez egy tálba mérjük a mascarponét, a sajtkrémet, a cukrot és a tejszínt.
Robotgéppel homogénre keverjük a masszát, majd hozzáadjuk a vaníliaaromát.
A tojásokat egyesével adagolva hozzákeverjük a krémhez, majd belekeverjük a lisztet és a keményítőt is. Végül beletesszük a fűszereket, majd ráöntjük a masszát az elősütött kekszes alapra, és beletördeljük a kekszeket.
200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ahogy letelt az idő, levesszük a hőmérsékletet 120 fokra, és 70-90 perc alatt készre sütjük a sajttortát. (Ez sütőfüggő.)
Amikor lejárt az idő, kikapcsoljuk a sütőt, és félig nyitott sütőajtónál hagyjuk pihenni minimum 4-5 órán át.
Pihentetés után a tortát kivesszük a formából. A díszítéshez elkészítjük a mascarponés krémet. Egy tálban kézi mixerrel krémes állagúra keverjük a mascarponét és a tejszínt. Csillagcsöves habzsákba töltjük, és felhasználásig hűtőbe tesszük. Utána elkészítjük a karamellizált pekándiót. Ehhez felaprítjuk a diót, majd egy serpenyőben a vajjal és a cukorral pár percig pirítjuk, amíg a cukor el nem olvad.
A krémmel, a karamellizált pekándióval és keksszel dekoráljuk a sajttorta tetejét.

- Elkészítési idő: 1,5 óra
- Sütési idő: 1 óra 35 perc
- Pihentetés: minimum 4-5 óra