Az almákat 60 másodpercre forró vízbe dobjuk, majd kivesszük, szárazra töröljük és eltávolítjuk a szárukat. A szárak helyére pedig hurkapálcákat szúrunk.
A cukrot, a mézet és a vizet egy gyorsforralóba rakjuk, és közepes lángon aranybarna karamellt főzünk belőle. Lekapcsoljuk a tűzhelyet, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a felkockázott vajat, és homogénre keverjük.
A hurkapálcás almákat megforgatjuk a karamellszószban, majd sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, és hűtőbe rakjuk, míg a karamell megszilárdul.
Karamellizáltalma
Klasszikus amerikai csemege a maga összes túlzásával, ami csak a fejünkben él az amerikai édességekkel kapcsolatban. Hatalmas adag, nagyon édes, de egyszer-egyszer azért lehet vele bűnözni. Bár ez az alma már lehet, hogy nem tartja távol az orvosokat. :D
A karamellizált alma igazi amerikai ikon, amit a filmekből már jól ismerhetünk – és most végre otthon is elkészíthetjük! A trükk a gyors, aranybarna karamellben rejlik, amit hideg vajjal krémesen lágyítunk, így lesz a végeredmény fényes, roppanós bevonat. A forró vizes előkészítés fontos lépés: így könnyebben tapad az alma felületére a karamell.
Hozzávalók
Az összeállításhoz
Elkészítés
Az almákat 60 másodpercre forró vízbe dobjuk, majd kivesszük, szárazra töröljük és eltávolítjuk a szárukat. A szárak helyére pedig hurkapálcákat szúrunk.
A cukrot, a mézet és a vizet egy gyorsforralóba rakjuk, és közepes lángon aranybarna karamellt főzünk belőle. Lekapcsoljuk a tűzhelyet, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a felkockázott vajat, és homogénre keverjük.
A hurkapálcás almákat megforgatjuk a karamellszószban, majd sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, és hűtőbe rakjuk, míg a karamell megszilárdul.

Hasznos tudnivalók
Almatípus: Legjobb választás a roppanós, savanykás fajta, például Granny Smith – jól ellensúlyozza a karamell édességét.
Tipp: A karamell akkor tökéletes, ha már enyhén barnul, de még nem keseredett meg – ne hagyd magára főzés közben!
Tárolás: Lefedve hűtőben 2-3 napig eláll, de fogyasztás előtt érdemes szobahőmérsékleten kicsit felengedni.
Variáció: A bevonatba mártás után rögtön díszítheted pirított magvakkal, puffasztott gabonával vagy dekorcukorral.
Almás édességekből sosem elég! Itt van még 3 tuti recept, ha a karamellizált alma után megjött a kedved a sütéshez:
Ha tetszett a Karamellizált alma receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!