Hozzávalók
A tésztához
- 200 g liszt
- 200 g búzadara
- 1 csipet só
- 170 g porcukor
- 12 g sütőpor
Az almás rétegezéshez
- 2 kg alma
- 30 g vaníliás cukor
- 1 tk fahéj
- 1 citrom reszelt héja
Nedves hozzávalók
- 250 ml tej
- 100 ml olaj
- 2 tojás
Hozzávalók
A tésztához
- 200 g liszt
- 200 g búzadara
- 1 csipet só
- 170 g porcukor
- 12 g sütőpor
Az almás rétegezéshez
- 2 kg alma
- 30 g vaníliás cukor
- 1 tk fahéj
- 1 citrom reszelt héja
Nedves hozzávalók
- 250 ml tej
- 100 ml olaj
- 2 tojás
A lusta asszony almása egy újragondolt almás pite. Ha nincs kedved a tésztával foglalkozni, akkor ez a tökéletes süti egy lustálkodós napon. A receptje pofonegyszerű, szinte lehetetlen elrontani.
A tésztához a lisztet, a búzadarát, a sót, a porcukrot és a sütőport összekeverjük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a fahéjat és egy citrom reszelt héját.
A tepsibe sütőpapírt rakunk, beleszórjuk a lisztes keverék negyedét, majd ráterítjük az alma harmadát, és így folytatjuk a rétegezést. A tetejére egy vékonyabb lisztes réteg kerül.
Ezután összekeverjük a nedves hozzávalókat, egyenletesen eloszlatjuk a süti tetején, kicsit megrázogatjuk, hogy mindenhová jusson, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 60 percig sütjük.
Amikor kihűlt, felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Ha tetszett a lusta almás süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!