A szószhoz a kávét és a vízből 60 g-ot egy gyorsforralóba mérünk a sóval és a borssal.
Közepes lángon felforraljuk, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat, és egy habverővel simára keverjük. Lekapcsoljuk a tűzhelyet, majd hozzákeverjük a mustárt és a maradék vizet. Langyosra hűtjük a szószt, és egy szószos cumiba töltjük.A vörösáfonya-lekvárt egy magasabb pohárban, egy botmixer segítségével simára turmixoljuk, majd ezt is egy szószos cumiba töltjük.
A hot dog kolbászokat egy közepesen forró serpenyőben, folyamatosan mozgatva, közepes lángon 10 perc alatt körbepirítjuk az olajon.
A kifliket kontaktgrillben óvatosan megpirítjuk, majd nyomunk bele a mogyoróvajas szószból 15 g-ot és a lekvárból is 8 g-ot. Ezután beleszúrjuk a hot dog kolbászt, végül a tetejére nyomunk még 5 g szószt és 3 g lekvárt. Így töltjük meg a többi hot dog kiflit is.
KávésPBJhotdog
A klasszikus PBJ újragondolva: kávés-mogyoróvajas szósz, vörösáfonya-lekvár és pirult kolbász egy francia hot dog kifliben. Merész, édes-sós ízbomba, ami egyszerre különleges és brutálisan finom.
A klasszikus amerikai mogyoróvajas-lekváros kombó most új szintre lép — kávéval és hot dog formában! A kávés-mogyoróvajas szósz enyhén sós, füstös és kesernyés íze tökéletesen kiegészíti az édeskés vörösáfonya-lekvárt, miközben a pirult kolbász és a ropogós kifli gondoskodik a textúrákról. Merész, de zseniális ízpárosítás, amit garantáltan nem felejtesz el!
Hozzávalók
A lekvárhoz
Az összeállításhoz
Elkészítés
A szószhoz a kávét és a vízből 60 g-ot egy gyorsforralóba mérünk a sóval és a borssal.
Közepes lángon felforraljuk, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat, és egy habverővel simára keverjük. Lekapcsoljuk a tűzhelyet, majd hozzákeverjük a mustárt és a maradék vizet. Langyosra hűtjük a szószt, és egy szószos cumiba töltjük.A vörösáfonya-lekvárt egy magasabb pohárban, egy botmixer segítségével simára turmixoljuk, majd ezt is egy szószos cumiba töltjük.
A hot dog kolbászokat egy közepesen forró serpenyőben, folyamatosan mozgatva, közepes lángon 10 perc alatt körbepirítjuk az olajon.
A kifliket kontaktgrillben óvatosan megpirítjuk, majd nyomunk bele a mogyoróvajas szószból 15 g-ot és a lekvárból is 8 g-ot. Ezután beleszúrjuk a hot dog kolbászt, végül a tetejére nyomunk még 5 g szószt és 3 g lekvárt. Így töltjük meg a többi hot dog kiflit is.

Ez a kávés PBJ hot dog nemcsak egy recept, hanem egy gasztroélmény. Kávé, mogyoróvaj, lekvár és kolbász – elsőre őrültségnek tűnik, de az eredmény meglepően harmonikus és addiktív. Tökéletes street food bulihoz, filmnézős estére vagy ha lenyűgöznéd a barátaidat egy szokatlan, mégis működő ízkombóval.
Imádod a street foodokat, de nem éred be a klasszikus verziókkal? Akkor ezeket a recepteket is próbáld ki a kávés PBJ hot dog mellé:
Ha tetszett a kávés pbj hot dog receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!