Hot dog

KávésPBJhotdog

Kávés PBJ hot dog
Kávés PBJ hot dog

Hozzávalók
50 g
presszókávé
80 g
víz
1 g
1 g
durvára tört bors
100 g
natúr mogyoróvaj
40 g
mustár
A lekvárhoz
145 g
vörösáfonya-lekvár
Az összeállításhoz
13 db
klasszikus hot dog kolbász
1 ek
étolaj
13 db
francia hot dog kifli

Elkészítés
  1. A szószhoz a kávét és a vízből 60 g-ot egy gyorsforralóba mérünk a sóval és a borssal.
    Közepes lángon felforraljuk, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat, és egy habverővel simára keverjük. Lekapcsoljuk a tűzhelyet, majd hozzákeverjük a mustárt és a maradék vizet. Langyosra hűtjük a szószt, és egy szószos cumiba töltjük.

  2. A vörösáfonya-lekvárt egy magasabb pohárban, egy botmixer segítségével simára turmixoljuk, majd ezt is egy szószos cumiba töltjük.

  3. A hot dog kolbászokat egy közepesen forró serpenyőben, folyamatosan mozgatva, közepes lángon 10 perc alatt körbepirítjuk az olajon.

  4. A kifliket kontaktgrillben óvatosan megpirítjuk, majd nyomunk bele a mogyoróvajas szószból 15 g-ot és a lekvárból is 8 g-ot. Ezután beleszúrjuk a hot dog kolbászt, végül a tetejére nyomunk még 5 g szószt és 3 g lekvárt. Így töltjük meg a többi hot dog kiflit is.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A klasszikus PBJ újragondolva: kávés-mogyoróvajas szósz, vörösáfonya-lekvár és pirult kolbász egy francia hot dog kifliben. Merész, édes-sós ízbomba, ami egyszerre különleges és brutálisan finom.

A klasszikus amerikai mogyoróvajas-lekváros kombó most új szintre lép — kávéval és hot dog formában! A kávés-mogyoróvajas szósz enyhén sós, füstös és kesernyés íze tökéletesen kiegészíti az édeskés vörösáfonya-lekvárt, miközben a pirult kolbász és a ropogós kifli gondoskodik a textúrákról. Merész, de zseniális ízpárosítás, amit garantáltan nem felejtesz el!

Hozzávalók

13 db hot doghoz
50 g
presszókávé
80 g
víz
1 g
1 g
durvára tört bors
100 g
natúr mogyoróvaj
40 g
mustár
A lekvárhoz
145 g
vörösáfonya-lekvár
Az összeállításhoz
13 db
klasszikus hot dog kolbász
1 ek
étolaj
13 db
francia hot dog kifli

Elkészítés

  1. A szószhoz a kávét és a vízből 60 g-ot egy gyorsforralóba mérünk a sóval és a borssal.
    Közepes lángon felforraljuk, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat, és egy habverővel simára keverjük. Lekapcsoljuk a tűzhelyet, majd hozzákeverjük a mustárt és a maradék vizet. Langyosra hűtjük a szószt, és egy szószos cumiba töltjük.

  2. A vörösáfonya-lekvárt egy magasabb pohárban, egy botmixer segítségével simára turmixoljuk, majd ezt is egy szószos cumiba töltjük.

  3. A hot dog kolbászokat egy közepesen forró serpenyőben, folyamatosan mozgatva, közepes lángon 10 perc alatt körbepirítjuk az olajon.

  4. A kifliket kontaktgrillben óvatosan megpirítjuk, majd nyomunk bele a mogyoróvajas szószból 15 g-ot és a lekvárból is 8 g-ot. Ezután beleszúrjuk a hot dog kolbászt, végül a tetejére nyomunk még 5 g szószt és 3 g lekvárt. Így töltjük meg a többi hot dog kiflit is.

kaves-PBJ-szuletesnapi-hotdog-3
Kávés PBJ hot dog (fotó: Street Kitchen)

Ez a kávés PBJ hot dog nemcsak egy recept, hanem egy gasztroélmény. Kávé, mogyoróvaj, lekvár és kolbász – elsőre őrültségnek tűnik, de az eredmény meglepően harmonikus és addiktív. Tökéletes street food bulihoz, filmnézős estére vagy ha lenyűgöznéd a barátaidat egy szokatlan, mégis működő ízkombóval.

Imádod a street foodokat, de nem éred be a klasszikus verziókkal? Akkor ezeket a recepteket is próbáld ki a kávés PBJ hot dog mellé:

Sloppy Joe hamburger

Pulykás BLT wrap

Chili cheese hot dog

Ha tetszett a kávés pbj hot dog receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése