Szendvics rovat

Kecskesajtosburgerrösztivel

Kecskesajtos burger rösztivel

Hozzávalók
A húshoz
300 g
darált marhahús
só, bors
4 ek
olaj
A rösztihez
200 g
reszelt, kinyomkodott burgonya
só, bors
100 ml
olaj
A sajtszószhoz
20 g
vaj
15 g
liszt
só, bors
3 ág
kakukkfű
200 - 300 ml
meleg tej
80 g
kecskesajtkrém
A hagymakarikákhoz
2 db
hagyma
1.5 ek
liszt
bő olaj a sütéshez
Az összeállításhoz
2 db
hamburgerzsömle
1 ek
vaj
1 db
kovászos uborka

Elkészítés

A rösztihez a reszelt, kinyomkodott burgonyát sózzuk, borsozzuk, 2 kupacra bontjuk, majd egy tapadásmentes serpenyőben, közepes hőfokon mindkét oldalát pirosra sütjük az olajon.

A sajtszószhoz a vajat felolvasztjuk, hozzátesszük a lisztet, és 1-2 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, beletépkedjük a kakukkfű leveleit, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a meleg tejjel. Hozzákeverjük a krémsajtot, és így főzzük 4-5 percig lassú tűzön.

Kecskasajtos burger rösztivel

A húst 2 db 150 g-os húspogácsává formázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy nagyon forró serpenyőben lepirítjuk az olajon. Ez oldalanként 4-5 perc, de attól függ, mennyire szeretjük kicsit rózsaszínesen. Ha szükséges, betehetjük 180 fokra előmelegített sütőbe pár percre.

A bucik alját és tetejét megpirítjuk egy serpenyőben a vajon. A hagymát felszeleteljük, lisztbe forgatjuk, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük. 

Már csak az összepakolás van hátra: a buci aljára teszünk egy rösztit, jöhet rá a hús, a sajtszósz, fel szeletelt kovi ubi, majd a hagymakarika. Ne felejtsetek el inni hozzá egy jó hideg sört!

www.streetkitchen.hu

A Szendvics rovat támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Egyszerűen imádom a kecskesajt különleges, egyedi ízét, burgerekben meg főleg, úgyhogy próbáljátok ki ezt a kaját, mert szerintem a marhahússal, rösztivel és ropogós hagymával ez az egyik legjobb kombináció.

Hozzávalók

2 főre
A húshoz
300 g
darált marhahús
só, bors
4 ek
olaj
A rösztihez
200 g
reszelt, kinyomkodott burgonya
só, bors
100 ml
olaj
A sajtszószhoz
20 g
vaj
15 g
liszt
só, bors
3 ág
kakukkfű
200 - 300 ml
meleg tej
80 g
kecskesajtkrém
A hagymakarikákhoz
2 db
hagyma
1.5 ek
liszt
bő olaj a sütéshez
Az összeállításhoz
2 db
hamburgerzsömle
1 ek
vaj
1 db
kovászos uborka

A rösztihez a reszelt, kinyomkodott burgonyát sózzuk, borsozzuk, 2 kupacra bontjuk, majd egy tapadásmentes serpenyőben, közepes hőfokon mindkét oldalát pirosra sütjük az olajon.

A sajtszószhoz a vajat felolvasztjuk, hozzátesszük a lisztet, és 1-2 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, beletépkedjük a kakukkfű leveleit, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a meleg tejjel. Hozzákeverjük a krémsajtot, és így főzzük 4-5 percig lassú tűzön.

Kecskasajtos burger rösztivel

A húst 2 db 150 g-os húspogácsává formázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy nagyon forró serpenyőben lepirítjuk az olajon. Ez oldalanként 4-5 perc, de attól függ, mennyire szeretjük kicsit rózsaszínesen. Ha szükséges, betehetjük 180 fokra előmelegített sütőbe pár percre.

A bucik alját és tetejét megpirítjuk egy serpenyőben a vajon. A hagymát felszeleteljük, lisztbe forgatjuk, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük. 

Már csak az összepakolás van hátra: a buci aljára teszünk egy rösztit, jöhet rá a hús, a sajtszósz, fel szeletelt kovi ubi, majd a hagymakarika. Ne felejtsetek el inni hozzá egy jó hideg sört!

Ha tetszett a kecskesajtos burger rösztivel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése