Húsételek

KedvenckajánkHawaiiról:Huli-hulicsirke

Kedvenc kajánk Hawaiiról: Huli-huli csirke

Hozzávalók
4
egész csirkecomb
A páchoz:
100 ml
ananászlé
50 ml
szójaszósz
2 ek
barna cukor
150 ml
ketchup
100 ml
csirkehúsleves
2 tk
friss gyömbér reszelve
3 gerezd
fokhagyma zúzva
A fűszerkeverékhez:
1 tk
1 tk
őrölt kömény
1 tk
vöröshagymapor
1 tk
fokhagymapor
1 tk
pirospaprika
1 tk
cayenne bors
1 tk
barna cukor
A díszítéshez
újhagyma

Elkészítés
A combokat a csontok mentén nem a bőrös oldalon bevágjuk egészen a csontig de úgy,hogy a hús még a csonton maradjon. Az így meglazított combokat szépen kihajtjuk a csontról és kapunk egy szép nagy közel egyenlő vastagságú combszeletet. A pác hozzávalóit egy közepes edényben gyakran kavargatva addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik ez kb. 15-20 perc. Ha elkészül, hagyjuk kihűlni. A fűszerkeverék hozzávalóit összekeverjük és alaposan az előkészített combokba masszírozzuk. A húsokat egy zárható műanyag zacskóba dobjuk és ráöntjük a pácot, a zacskót lezárjuk és jól összerázzuk, hogy a pác mindenhol bevonja a húsokat.
Mehet minimum 4 órára a hűtőbe, de az a legjobb ha egy éjszakán át állni hagyjuk. Felmelegítünk egy grill serpenyőt, olajjal vékonyan kikenjük és a combokat először a bőrös felükkel lefelé majd a másik oldalukon is 3-3 percig grillezzük. Az elősütött combokat újra megkenjük a páccal. Ezután a bőrös oldalukkal felfelé betesszük egy kiolajozott tepsibe és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre, vagy addig  amíg a hús maghőmérséklete a 80 fokot el nem éri. Sütés közben 10 percenként megfordítjuk a combokat és megkenjük a maradék páclével. Apróra vágott újhagymával szórjuk meg tálalás előtt!

www.streetkitchen.hu

A csirkecomb tökéletes elkészítési módja Hawaiiról. Egyszerre kirobbanóan fűszeres és édes. Isteni kaja! Csak forgasd!

Hozzávalók

4 főre
4
egész csirkecomb
A páchoz:
100 ml
ananászlé
50 ml
szójaszósz
2 ek
barna cukor
150 ml
ketchup
100 ml
csirkehúsleves
2 tk
friss gyömbér reszelve
3 gerezd
fokhagyma zúzva
A fűszerkeverékhez:
1 tk
1 tk
őrölt kömény
1 tk
vöröshagymapor
1 tk
fokhagymapor
1 tk
pirospaprika
1 tk
cayenne bors
1 tk
barna cukor
A díszítéshez
újhagyma
A combokat a csontok mentén nem a bőrös oldalon bevágjuk egészen a csontig de úgy,hogy a hús még a csonton maradjon. Az így meglazított combokat szépen kihajtjuk a csontról és kapunk egy szép nagy közel egyenlő vastagságú combszeletet. A pác hozzávalóit egy közepes edényben gyakran kavargatva addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik ez kb. 15-20 perc. Ha elkészül, hagyjuk kihűlni. A fűszerkeverék hozzávalóit összekeverjük és alaposan az előkészített combokba masszírozzuk. A húsokat egy zárható műanyag zacskóba dobjuk és ráöntjük a pácot, a zacskót lezárjuk és jól összerázzuk, hogy a pác mindenhol bevonja a húsokat.
Mehet minimum 4 órára a hűtőbe, de az a legjobb ha egy éjszakán át állni hagyjuk. Felmelegítünk egy grill serpenyőt, olajjal vékonyan kikenjük és a combokat először a bőrös felükkel lefelé majd a másik oldalukon is 3-3 percig grillezzük. Az elősütött combokat újra megkenjük a páccal. Ezután a bőrös oldalukkal felfelé betesszük egy kiolajozott tepsibe és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre, vagy addig  amíg a hús maghőmérséklete a 80 fokot el nem éri. Sütés közben 10 percenként megfordítjuk a combokat és megkenjük a maradék páclével. Apróra vágott újhagymával szórjuk meg tálalás előtt!

Ha tetszett a Kedvenc kajánk Hawaiiról: Huli-huli csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept