Brutális kaják

Keletibáránypörköltkurkumásspatzellel

Keleti báránypörkölt kurkumás spatzellel

Hozzávalók
A pörkölthöz
350 g
hagyma
1 szál
sárgarépa (kisebb)
1 szál
zellerszár (kisebb)
4 ek
olívaolaj
só, bors
1 ek
kurkuma
2 ek
római kömény
1 csipet
sáfrány
0.5 db
citrom héja
0.5 db
narancs héja
1 kg
bárányhús
400 ml
vörösbor
1 - 2 l
csirke- vagy marhaalaplé
1 konzerv
darabolt paradicsom (400 g)
150 g
fekete olajbogyó
A tálaláshoz
2 - 3 ek
joghurt
A spatzelhez
500 g
liszt
150 ml
víz
150 ml
tej
150 ml
olaj
4 db
tojás
2 - 4 ek
kurkuma
1 csokor
koriander (kisebb)
2 - 4 ek
vaj

Elkészítés

A zöldségeket apró kockára vágjuk, lepirítjuk az olívaolajon, majd rátesszük az összes fűszert, a narancs- és citromhéjat, a húst, és 2-3 percig tovább pirítjuk. Ráöntjük a vörösbort, és addig forraljuk, amíg szinte teljesen el nem párolog róla. Felöntjük 1-2 l alaplével és a darabolt paradicsommal, majd addig főzzük, amíg a hús megpuhul (kb. 2-3 óra). Ha szükséges, pótoljuk az alaplevet. Hozzáadjuk a fekete olajbogyót, és még egyet rottyantunk rajta.

A spatzelhez az alapanyagokat kikeverjük a vaj kivételével, majd habzsákba töltjük, és gyöngyöző vízbe belenyomva pár perc alatt megfőzzük, aztán leszűrjük, átpirítjuk a vajon, és megszórjuk frissen vágott korianderrel. A bárányt a spatzellel tálaljuk, és megcsorgatjuk egy kevés joghurttal.

Keleti báránypörkölt kurkumás spatzellel

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha nem ragaszkodtok a hagyományos ünnepi fogásokhoz, akkor van egy tippünk, mi kerüljön az asztalra! Ezzel a keleties fűszerezésű báránypörkölttel és különleges körettel nem lőhettek mellé, sőt, főzzetek belőle pár adaggal többet, és hívjatok meg egy rég nem látott havert vagy rokont is a vacsira!

Hozzávalók

4 - 6 főre
A pörkölthöz
350 g
hagyma
1 szál
sárgarépa (kisebb)
1 szál
zellerszár (kisebb)
4 ek
olívaolaj
só, bors
1 ek
kurkuma
2 ek
római kömény
1 csipet
sáfrány
0.5 db
citrom héja
0.5 db
narancs héja
1 kg
bárányhús
400 ml
vörösbor
1 - 2 l
csirke- vagy marhaalaplé
1 konzerv
darabolt paradicsom (400 g)
150 g
fekete olajbogyó
A tálaláshoz
2 - 3 ek
joghurt
A spatzelhez
500 g
liszt
150 ml
víz
150 ml
tej
150 ml
olaj
4 db
tojás
2 - 4 ek
kurkuma
1 csokor
koriander (kisebb)
2 - 4 ek
vaj

A zöldségeket apró kockára vágjuk, lepirítjuk az olívaolajon, majd rátesszük az összes fűszert, a narancs- és citromhéjat, a húst, és 2-3 percig tovább pirítjuk. Ráöntjük a vörösbort, és addig forraljuk, amíg szinte teljesen el nem párolog róla. Felöntjük 1-2 l alaplével és a darabolt paradicsommal, majd addig főzzük, amíg a hús megpuhul (kb. 2-3 óra). Ha szükséges, pótoljuk az alaplevet. Hozzáadjuk a fekete olajbogyót, és még egyet rottyantunk rajta.

A spatzelhez az alapanyagokat kikeverjük a vaj kivételével, majd habzsákba töltjük, és gyöngyöző vízbe belenyomva pár perc alatt megfőzzük, aztán leszűrjük, átpirítjuk a vajon, és megszórjuk frissen vágott korianderrel. A bárányt a spatzellel tálaljuk, és megcsorgatjuk egy kevés joghurttal.

Keleti báránypörkölt kurkumás spatzellel

Ha tetszett a Keleti báránypörkölt kurkumás spatzellel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept