Saláták

Kelkáposzta-saláta

Kelkáposzta-saláta
kelkaposzta-salata

Hozzávalók
1 fej
kelkáposzta
(700 g/fej)
1 mk
szódabikarbóna
1 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
4 tk
kristálycukor
50 ml
balzsamecet
50 ml
olívaolaj
1 tk
mustár
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés
  1. A kelkáposztát leveleire szedjük, majd felforralunk egy nagy fazék vizet. Sózzuk, beleszórjuk a szódabikarbónát, és 1 percig forrázzuk benne a káposztaleveleket, amiket aztán hideg vízben lehűtünk. 

  2. A sárgarépát lereszeljük nagy lyukú reszelőn, egy nagy tálba dobjuk, sózzuk és összeforgatjuk a kristálycukorral, majd 15 percig állni hagyjuk.

  3. A káposztaleveleket vékonyra szeleteljük, közben a vastagabb szárrészeket kivágjuk belőle. A sárgarépát összeforgatjuk a felcsíkozott káposztával.  

  4. A balzsamecetet, az olajat és a mustárt kikeverjük, majd a zöldségekre öntjük, összeforgatjuk, végül belekeverjük a felaprított petrezselymet is.

www.streetkitchen.hu

A Káposztás receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Lila káposztából és fejes káposztából is lehet salátát készíteni, akkor miért pont a kelkáposztát hagynánk ki a sorból?

A kelkáposztát legtöbben főzelék formájában ismerik, pedig salátaként is izgalmas, frissítő fogás lehet belőle. Rövid forrázással a levelek megőrzik élénk színüket és enyhe roppanósságukat, amit édeskés répa és egy pikáns öntet egészít ki. Kezdőknek is simán ajánljuk, hiszen egy kis előkészítéssel igazán látványos és egészséges kelkáposzta-saláta kerekedik belőle.

Hozzávalók

4 fő részére
1 fej
kelkáposzta
(700 g/fej)
1 mk
szódabikarbóna
1 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
4 tk
kristálycukor
50 ml
balzsamecet
50 ml
olívaolaj
1 tk
mustár
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

  1. A kelkáposztát leveleire szedjük, majd felforralunk egy nagy fazék vizet. Sózzuk, beleszórjuk a szódabikarbónát, és 1 percig forrázzuk benne a káposztaleveleket, amiket aztán hideg vízben lehűtünk. 

  2. A sárgarépát lereszeljük nagy lyukú reszelőn, egy nagy tálba dobjuk, sózzuk és összeforgatjuk a kristálycukorral, majd 15 percig állni hagyjuk.

  3. A káposztaleveleket vékonyra szeleteljük, közben a vastagabb szárrészeket kivágjuk belőle. A sárgarépát összeforgatjuk a felcsíkozott káposztával.  

  4. A balzsamecetet, az olajat és a mustárt kikeverjük, majd a zöldségekre öntjük, összeforgatjuk, végül belekeverjük a felaprított petrezselymet is.

kelkaposzta-salata-2
Kelkáposzta-saláta (Fotó: Street Kitchen)

Ez a kelkáposzta saláta nemcsak különleges, de szuper egészséges is, és remekül illik grillezett húsok mellé vagy egy kiadós ebéd részeként. Adj neki egy esélyt, és új oldalát ismerheted meg ennek a méltatlanul mellőzött zöldségnek!

A kelkáposzta nemcsak főzelék és saláta formájában állja meg a helyét – mutatjuk, milyen sokféleképpen hozhatod ki belőle a maximumot!

Zöldfűszeres kelkáposzta-krémleves

Egyszerű rakott kel

Kelkáposztás gratin burgonya

Ha tetszett a kelkáposzta-saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése